Povežite se sa nama

Društvo

ISTRAGA O UBISTVU JOVANOVIĆA: Abazović spreman da govori o posjeti UIKS-u

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović spreman je da pred skupštinskim Odborom za bezbjednost i odbranu saopšti informaciju o posjeti zatvoreniku u UIKS-u i odgovori na pitanja članova Odbora koja se tiču rješavanja ubistva glavnog i odgovornog urednika lista “Dan” Duška Jovanovića. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG iz kabineta Dritana Abazovića

“Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović obavijestio je zvaničnim putem Milana Kneževića, predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, da je spreman dati usmenu informaciju o posjeti zatvoreniku u UIKS-u i odgovoriti na pitanja članova Odbora koja se tiču teme rješavanja ubistva glavnog i odgovornog urednika lista “Dan”, Duška Jovanovića”, naveli su iz kabineta potpredsjednika Vlade u odgovoru na pitanja Portala RTCG.

Abazović je ranije kazao da je u cilju otkrivanja istine o ubistvu Duška Jovanovića spreman da ide do kraja, to jest, do otkrivanja svih informacija o nalogodavcima i počiniocima tog zločina.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milan Knežević kazao je za Portal RTCG da je tražio u svojstvu predsjednika tog tijela informaciju o razlozima za posjetu Ljubu Bigoviću u UIKS-u.

“Istina je da sam u svojstvu predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu zatrazio od potpredsjednika Vlade pisanu informaciju o razlozima njegove posjete Ljubu Bigovicu u UIKS-u, a na osnovu onog sto je Dritan Abazovic saopstio na zatvorenoj sjednici odbora. Posto nismo dobili pisanu informaciju od potpredsjednika Abazovica, vec njegovu načelnu spremnost da o tome govori bez pripremljenog materijala, odluku o tome da li će Abazovic biti saslušan, donijeće članovi odbora koji su upoznati s korespondencijom sa potpredsjednikom Vlade”, ukazao je Knežević.

On je rekao da ne želi nikakav jeftini senzacionalizam i ubiranje politickih poena.

“Ono što sam saopštio na zatvorenoj sjednici Odbora, ponavljam i sad, oko ozbiljnih bezbjednosnih pitanja ne želim nikakav jeftini senzacionalizam i ubiranje političkih poena, koji u konačnom neće dati rezultat za mnogobrojna nerasvijetljena ubistva u Crnoj Gori. A spreman sam da otvorim sjednicu za javnost, uz jasno podsjećanje na nadležnosti Odbora, koje nisu ni policijske, ni tužilačke a ni sudske, ali i podsjećanje da niko ne smije manipulisati emocijama porodica koji su izgubili najbliže i očekuju pravdu”, istakao je Knežević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije