Connect with us

Crna Hronika

IZ KAZINA UKRAO 3.500 EURA: Daj pare, ubiću te, Ostroga mi

Published

on

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu podignutu protiv Nikšićanina J.D., koji se tereti za izvršenje krivičnog djela razbojništvo.

U optužnici državne tužiteljke VDT-a u Podgorici Tatjane Begović navodi se da je okrivljeni J.D. 16. avgusta prošle godine oko 23.55 u kazinu u Bijeloj, prijeteći pištoljem radniku M.Ž., oduzeo 3.545 eura iz kazina.

“J.D. je prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo oštećenog M.Ž., zaposlenog u kazinu, oduzeo tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u vrijednosti preko 3.000 eura, na način što je sa medicinskom maskom na licu došao do kazina ‘A.’, pozvonio na taster ulazih vrata, da bi nakon što je ušao u kazino, iz pištolja NN marke kalibra 7,65 mm, koji je suprotno članu 5 stav 2 Zakona o oružju neovlašćeno držao i nosio, ispalio jedan projektil u plafon, obraćajući se radniku za pultom ‘Daj pare, ubiću te, Ostroga mi, pa je oštećeni uzeo novac iz ladice i stavio u kesu koju mu je okrivljeni bacio na pult”, navodi se u predmetnoj optužnici.

Nakon toga je, kako se dodaje, okrivljeni tražio da mu oštećeni da novac i iz sefa, cijelo vrijeme držeći pištolj u pravcu oštećenog Z. i ponavljajući “Daj pare, ubiću te, Ostroga mi”, što je oštećeni uradio i u kesu stavio novac u ukupnom iznosu od 3.545 eura, u kojem iznosu je okrivljeni sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist.

“A zatim se dao u bjekstvo, pri čemu je bio svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje – čime je izvršio krivično djelo- razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u optužnici.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije