Connect with us

Crna Hronika

IZBOR DIREKTORA POLICIJE: Brđanin ili novi konkurs?

Published

on

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović sinoć je dostavio Vladi prijedlog za imenovanje direktora Uprave policije, međutim do zaključenja ovog broja odluka o tome ko će predvoditi policiju nije objavljena.

Naime, Vlada je zasijedala do kasno u noć pokušavajući da se usaglasi oko imenovanja prvog čovjeka policije. Prema nezvaničnim informacijama Vikend novina, Zoran Brđanin je ubjedljivo najbolji bio na intervjuu kod ministra Sekulovića, zbog čega ga je i predložio premijeru Zdravku Krivokapiću.

Međutim, izvori Vikend novina tvrde da se tom predlogu premijer usprotivio, zbog čega se može desiti i da konkurs za prvog čovjeka policije bude i poništen. Zanimljivo je, kako tvrde naši izvori, da se potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović, ništa nije pitao, što ukazuje da je DF očigledno ponovo ucijenio Krivokapića.

Na intervjuu su juče ujutro, osim Brđanina, bili šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić, rukovodilac Sektora za bezbjednost saobraćaja i rukovodilac je Operativno-komunikacionog centra Uprave policije Dragan Klikovac i bivši šef policije u Budvi i dekan Fakulteta za bezbjednost u Banjaluci Vojo Laković.

Oni su bili najbolje ocijenjeni kandidati na testovima Uprave za kadrove.

Konkurs za šefa UP raspisan je 28. decembra prošle godine, a na njega se prijavio rekordan broj kandidata 19. Nakon provjere, Uprava za kadrove je sačinila listu od devet kandidata, koji su polagali test i išli na intervju. Iz trke na konkursu eliminisani su advokat Dražen Medojević i nekadašnji šef kriminalistike Predrag Šuković, navodno, zbog nepotpune dokumentacije.

Dok je trajalo saslušanje kandidata u MUP-u, oglasili su se iz Demokrtaskog fronta sa izjavom da koalicija Za budućnost Crne Gore neće podržati prijedlog ministra Sekulovića za izbor direktora Uprave policije, te da će zatražili da predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić poništi taj konkurs.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije