Povežite se sa nama

Društvo

IZDAT NALOG POLICIJI DA PRIKUPI OBAVJEŠTENJA: Procesuiran direktor HE Piva zbog Fejsbuk objava

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Rukovoditeljka VDT u Podgorici Lepa Medenica rekla je “Vijestima” da su dali nalog policiji da prikupi obavještenja i druge potrebne podatke i dostave predmet radi ocjene da li u predmetnim radnjama ima elemenata bića krivičnog djela

Više državno tužilaštvo (VDT) u Podgorici izdalo je nalog policiji da prikupi obavještenja o spornim Facebook objavama direktora Hidroelektrane Piva Radomira Radonjića, potvrđeno je Vijestima.

Radonjić je na Facebook profilu u više objava, pogrdnim imenima naziva pripadnike albanskog naroda, Cetinje “ustaškom opštinom”, Crnu Goru “ustaškom državom” , za reisa Islamske zajednice Rifata Fejzića kaže da je “Alahov Crnogorac””, dok opozicionu poslanicu Draginju Vuksanović Stanković naziva “dukljanskom rospijom” i “ženetinom”.

Veličao je osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i četnički pokret.

Rukovoditeljka VDT u Podgorici Lepa Medenica rekla je “Vijestima” da su dali nalog policiji da prikupi obavještenja i druge potrebne podatke i dostave predmet radi ocjene da li u predmetnim radnjama ima elemenata bića krivičnog djela.

Radonjić je za portal “Vijesti” kazao da smatra da su sporne objave “izvučene iz konteksta” i po njemu se ne radi o govoru mržnje već o “posljednoj odbrani Crne Gore”.

Kazao je “Vijestima” da je intelektualni, moralni i ljudski integritet spreman da brani “po cijenu golog života”, a koji mu je, kako je rekao, od juče “ozbiljno i egzistencijalno ugrožen”.

Izvršni direktor Elektroprivrde Crne Gore Nikola Rovčanin osudio je govor mržnje koji je direktor Hidroelektrane Piva Radomir Radonjić iznio u komentarima na drušvenoj mreži Fejsbuk.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije