Povežite se sa nama

Društvo

JAČANJE SARADNJE Abazović u radnoj posjeti Vatikanu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boravi od danas u dvodnevnoj radnoj posjeti Vatikanu, na poziv Monsinjora Vićenca Palje, predsjednika Papske akademije za život, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore

Osim sa domaćinom, Abazović će u Vatikanu imati više odvojenih sastanaka, među kojima i sa Katoličkom zajednicom San Eđidio,

“Papska akademija za život ima za cilj odbranu i promociju vrijednosti ljudskog života i dostojanstva ličnosti. Katolička zajednica San Eđidio posvećuje posebnu pažnju marginalizovanim grupama društva i promoviše dobrovoljno i besplatno zalaganje za siromašne i mir”, navode u saopštenju.

Radna posjeta potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića Vatikanu je pokazatelj, kako navode, nastavka dijaloga sa Vatikanom, koji Crna Gora u kontinuitetu njeguje na principima međusobnog poštovanja, tolerancije i razumijevanja.

Posjeta potpredsjednika Abazovića je, dodaju, prilika da se ukaže na važnost jačanja saradnje sa Vatikanom, naučnim institucijama i religijskim zajednicama, te da se ukaže da su multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost temelj na kojima počiva današnja Crna Gora.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije