Connect with us

Društvo

JANOVIĆ: Država da se vrati vrijednostima na kojima počiva; IKODINOVIĆ: Ja Crnu Goru obožavam

Published

on

Bivši ministar sporta i mladih i vaterpolista Nikola Janović smatra da se Crna Gora udaljava od vrijednosti na kojima počiva i da želi da im se naša zemlja vrati. On je u Jutarnjem programu sa kolegom iz Srbije Danilom Ikodinovićem govorio o sportistima u politici i saglasni su da ostvareni sportisti imaju šta da pruže na pozicijama jer su živjeli u razvijenijim zemljama i imaju priliku da primijene sve dobre stvari koje su tamo doživjeli.

Janović je, kako kaže, ušao u politiku nakon ostvarene sportske karijere jer smatra da niko nema pravo da kritikuje ukoliko ne nudi neka rješenja.

S druge strane bivši vaterpolista i predsjednik Odbora za sport Narodne stranke Srbije Danilo Ikodinović objašnjava da je razlog njegovog ulaska u politiku loša situacija u kojoj se njegova zemlja nalazi.

“Mislim da se Crna Gora danas udaljava od onih vrijednosti na kojima počiva i na kojima je utemeljena, građanska država, zemlja multikulturalnosti, antifašizma. Želim da se Crna Gora vrati onim vrijednostima po kojima je prepoznata”, kazao je Janović.

Cilj Ikodinovića je da vrati sport u škole. On smatra da u Srbiji treba da se promijeni cijeli sistem.

“Da krenemo od nule. Sistem vrijednosti ranije je bio koliko-toliko bolji”, kaže Ikodinović.

Janović upozorava da su brojniji oni koji ulaze u politiku kao neostvareni.

“Njima je lakše da se na taj način utješe i diskvalifikuju ljude koji su bili poznati i van svoje države. Mislim da je loše to što je politika ta koja briše sve razlike i bilo ko može da kritikuje”, kaže Janović.

Ikodinović smatra da sportisti itekako znaju šta zemlji treba budući da su živjeli u razvijenijim zemljama.

Kazao je da voli Crnu Goru i da je to za njega bratska zemlja.

“Iako nemam crnogorske korijene, ja Crnu Goru prosto obožavam”, poručio je Ikodinović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije