Povežite se sa nama

Društvo

JEDNAKA PRAVA ZA SVE: Da li će inspekcija kazniti SPC kao što je ugostitelje?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Prethodnih dana iz Uprave policije je saopštavano da je zbog nepoštovanja epidemioloških mjera protiv koronavirusa novčano kažnjeno više ugostitelsjkih objekata u Podgorici. Iz Vlade je juče najavljeno da će tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika nadležne inspekcije pojačano kontrolisati poštovanje mjera u cijeloj Crnoj Gori, i to posebno u ugostiteljskim objektima.

Po načinu djelovanja inspekcija može se zaključiti da se samo u lokalima krše mjere, što svi znaju da nije tako. Slabe su kontrole u prodavnicama, na pijacama, otvorenom prostoru…, ali i vjerskim objektima.

Na fotografiji koju objavljuje CdM vidi se da je danas na Veliki petak, u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici bio prisutan veliki broj građana, koji nisu poštovali mjere. Malo ko je imao, odnosno nosio masku, a kao što se vidi na fotografiji o poštovanju distance je izlišno i govoriti.

U pravoslavnim crkvama se na Veliki petak ne služe liturgije, već carski časovi sa čitanjem djelova jevanđelja o dogadjajima u dane Stradanja.

Foto: CdM

Iako se očekivalo da veliki broj vjernika danas ode u vjerske objekte, nije poznato da li su ih inspektori kontrolisali. Postavlja se i pitanje da li će inspektori kažnjavati i odgovorne u vjerskim objektima, kao što su postupali u slučaju ugostitelja.

Iz Vlade su pozvali građane da ukoliko uoče nepravilnosti u poštovanju mjera, pozovu 080 555 555. Poziv je besplatan.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije