Connect with us

Crna Hronika

JOŠ JE NA SLOBODI: Simijanović može i da napusti Crnu Goru

Published

on

Američko-srpsko-crnogorski državljanin Stevan Simijanović koristio je tokom prijave u hotelu “Ambasador” lažni diplomatski pasoš, što je registrovano u elektronskoj evidenciji i foreznički provjereno u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, Ambasada SAD u Podgorici je zvanično obavijestila Centar bezbjednosti Nikšić, a policija tužiteljku Osnovnog tužilaštva u Nikšiću, da je riječ o lažnom diplomatskom pasošu, uz napomenu da Simijanović nikada nije bio zaposlen u Stejt dipartmentu. Zvanična obavijest iz američkog diplomatskog predstavništva podudara se sa odgovorima Ambasade SAD Pobjedi od četvrtka 12. februara.

Skenirana fotografija lažnog diplomatskog pasoša ključni je dokaz da je navodni spoljnopolitički savjetnik Ambasade SAD pri Misiji OEBS-a u Beču koristio falsifikovane isprave. Dakle: osim lažne vizit karte kojom je obmanuo potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, lažni diplomata je imao namjeru da, koristeći falsikovane isprave, obavi neku važnu političku misiju.

Koju i kakvu, možda bi mogli otkriti upravo lider GP URA i čelnik Narodnog pokreta Miodrag Daka Davidović, a možda i premijer Zdravko Krivokapić ako se potvrde nezvanične informacije da je Simijanović imao kontakte i sa prvim čovjekom Vlade Crne Gore.

Četiri dana nakon izbijanja afere, i 48 sati nakon pribavljanja dokaza, lažni diplomata je i dalje na slobodi, čak postoji mogućnost da napusti Crnu Goru jer mu u Osnovnom državnom tužilaštvu nije određena mjera ograničenog kretanja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije