Connect with us

Društvo

KABINET PREDSJEDNIKA ĐUKANOVIĆA: Neka javnost sudi o izjavama Atanasija

Published

on

Foto: TVCG

Iz Kabineta Predsjednika Crne Gore nijesu htjeli da komentarišu rekacije na njegov tvit u kojem je iznio stav o nedavnom odlasku premijera Crne Gore i članova Vlade na sahranu Atanasija Jevtića u Trebinje u vrijeme pandemije, već su naveli samo nekoliko citata iz izjava pomenutog vladike.

Predsjednik Milo Đukanović je komentarišući jučerašnje poruke premijera Zdravka Krivokapića povodom sto dana Vlade ocijenio: Da ovo nije naša tužna realnost moglo bi biti za rubriku “Vjerovali ili ne”.

Na zamjerku predsjednika države, odgovorio je premijer Zdravko Krivokapić. Poručuje Đukanoviću da zna da ga boli što ujedinjena, obespravljena Crna Gora ne želi više ni DPS ni njega kao predsjednika.

“Na tvit predsjednika Đukanovića, u kojem je iznio stav o nedavnom odlasku premijera Crne Gore i članova Vlade na sahranu Atanasija Jevtića u Trebinje u vrijeme pandemije, i njegovo jučerašnje potenciranje svog prava na privatnost kao vjernika, i opasku na tvrdnju  premijera da ove vlade ne bi bilo da se nije zadužila prvog dana 750 miliona eura, reagovali su iz Mitropolije e-mailom na adresu Kabineta Predsjednika, a javno i predsjednik Vlade i njegov ministar finansija”, saošteno je iz Kabineta Predsjednika Crne Gore.

Umjesto komentarisanja tih reakcija, kako su saopštili, za sada će navesti samo nekoliko citata iz izjava pomenutog vladike, “u čiju odbranu bezrezervno staje Mitropolija Crnogorsko Primorska, koga žale crnogorski premijer i njegova Vlada, pa neka javnost sudi”.

-“…. Ovaj rat je bio odbrambeni i junački što se tiče Republike Srpske…Bolje rat nego mir koji nas odvaja od Boga: mir koji nas odvaja od Boga je lažni mir”/1992./

-“Gospodine Đukanoviću, kad je postala ta čuvena nacija? Vas je kao naciju stvorio Lenjin, taj Jevrejin, nažalost…Nismo ništa 1918. mogli da im uzmemo, jer nisu ni postojali kao nacija…”/januar 2020./”

– “Ima ljudi s neprijatnim znojem, šta da radite, jadni muslimani pošto jedu loj. Znate šta se desilo u selu Brdarici? Čovek je bio dobar, svraćao ljude kući, putnike.. Jedno jutro svratio dvojicu… žena čista, posluženje, ali uzrujala se, jao, oprostite, čistila sam, oprostite što mi smrdi… Otišli oni i čovek će: ludo jedna, oni smrde, a ne soba. Bili muslimani, ona jadna nije znala” /2004./

-“Nemojte nas ljutiti, jer možemo uzeti ćivot Svetog Vasilija Ostroškog i prenijeti ga u Hercegovinu, u njegovo rodno mjesto”/april 2020./

“Ovo su samo isječci iz dugogodišnjeg javnog oglašavanja vladike Atanasija, koji je za premijera Crne Gore jedan od vrhunskih intelektualaca i najvećih duhovnika 20. i 21.vijeka”, kazali su iz Kabineta Predsjednika Crne Gore.

Reagujući na izjavu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da je Đukanović brigu o javnim finansijama najbolje pokazao Maybach-om, iz Kabineta Predsjednika su kazali da je ministra izjava maliciozna i populistička, te da je, kao i obično, neutemeljena izmišljotina.

1 Comment

1 Komentar

  1. Nscionalisti

    12.03.2021. at 21:40

    SPC nacionalističko šovinistička okupatorska sekta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije