Connect with us

Društvo

KADROVSKE KOMBINATORIKE: Bajić na čelu Zavoda za metrologiju, opozvani konzuli, nastavljen odliv kadra

Published

on

Vlada Crne Gore odredila je Gordanu Bajić za v.d. direktorku Zavoda za metrologiju. U Službenom listu je objavljeno da je Bajić po obrazovanju magistarka tehničkih nauka i da je na tom mjestu zamijenila prof. dr Vanju Asanović kojoj je istekao mandat.

Izvršna vlast je istovremeno odredila Aleksandra Sekulića za v.d. generalnog direktora Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja.

Na lični zahtjev razriješen je Mirsad Mulić sa čela Direktorata za vanredne situacije MUP-a, a ostavku je podnijela Milanka Baković šefica Direktorata za lične isprave MUP-a Crne Gore. Pored toga, na lični zahtjev razriješen je Darko Uskoković funkcije direktora Direktorata za biletaralne poslove MVP-a, a konstatovan je prestanak mandata Seidu Daciću pomoćniku direktora Uprave javnih radova.

Razriješen je na lični zahtjev i direktor Direktorata za ruralni razvoj Darko Konjević i Goran Kuševija generalni direktor Direktorata za socijalno staranje u nekadašnjem Ministarstvu rada i socjalnog staranja.

Službeni list je zvanično objavio da je Mila Kasalica državna sekretarka u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, o čemu su mediji ranije pisali. Od ranije su poznate ostavke premijerovih savjetnika Aleksandra Novovića i Željka Savovića.

Vlada je opozvala javnosti malo poznate počasne konzule Piotra Kitta iz Poljske i Bertranda Thiberta uz Francuske.

NASTAVLJEN ODLIV KADRA

Razrješenje na “lični zahtjev”, kako se sada moderno kaže za podnošenje ostavke su postala pravilo za sva ministarstva, koja su se sada suočila sa žestokim odlivom kadra. Među navedenim razriješenim funkcionerima većina su članovi radnih grupa za pregovore sa EU.

Podsjetimo, portal Luča je juče objavila da je  Kancelarija za evropske integracije upozorila  Vladu  da “značajan odliv ekspertskog kadra iz pregovaračke strukture može nepovoljno uticati na dinamiku ispunjavanja obaveza iz pregovaračkog procesa” sa EU.

Naime, od 16 pregovarača za poglavlja pravne tekovine, njih 11 je razriješeno sa funkcije, imenovano na novu dužnost ili nijesu više u okviru sistema državne administracije. Dalje, od 33 šefa Radne grupe, njih 11 više nijesu na funkcijama u okviru institucija u ime kojih su imenovani.

Takođe, od 148 članova rukovodnih timova, po difoltu, razriješeno 48, a u Komisiji za evropske integracije od 30 došlo je do odliva 12 članova. No, očigledno da to nije konačan broj.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije