Connect with us

Društvo

KATNIĆ PORUČIO: Knežević da se pokaje, da ne bude korupcije u redovima nove vlasti kako ih ne bi gonili

Published

on

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio je da je sudstvo u Crnoj Gori nikada nije bilo pred većim izazovom, s obzirom na pojačane pritiske koji dolaze i od nekih osoba koje su sada u vlasti jer se uskoro očekuje drugostepena odluka u predmetu u kojem je trinaest optuženih osuđeno za terorizam u pokušaju na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine

“Ako pogledate da mandat glavnom specijalnom tužiocu traje pet godina, da on ne može prestati, izuzev na zakonom predviđen način, jasno je da se ovdje insistira na preduzimanju radikalnih mjera, koje podrazumijevaju nezakonitosti ili pak ukidanje institucije, kakva jeste Specijalno državno tužilaštvo, što opet za posljedicu ima gaženje i lomljenje principa vladavine prava, a najgori oblik lomljenja vladavine prava jeste kada u postupcima određenih tijela nema principa ratio legis”, rekao je on.

Upitan što bi poručio jednom od osuđenih u slučaju terorizam u pokušaju, sada predsjedniku skupštinskog Odbora za bezbjednost Milanu Kneževiću, koji je najavio najavio je više parlamentarnih saslušanja među kojima i njegovo, on je odgovorio “da se pokaje”.

On je novoj vlasti poručio kao i prethodnoj, i svakoj budućoj da treba da učini sve da u njihovim redovima bude što manje korupcije i “da ih što manje gone”.

 

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Milos

    02.01.2021. at 09:20

    ovo je zemlja apsurda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije