Povežite se sa nama

Društvo

Kljajević: Obrazloženje za moju smjenu netačno, podnijeću tužbu protiv Krivokapića i Mitrovića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kljajević je istakla da nije sporna smjena, jer se nalazi na funkciji koje su takve prirode, ali da jeste način na koji je to obrazloženo

Obrazloženje za moju smjenu je netačno, poručila je smjenjena direktorica Nacionalnih parkova Crne Gore Jelena Kljajević.

Ona je to poručila sa pres konferencije, koja se održava u prostorijama DNP-a u Podgorici.

Ona je istakla da nije sporna smjena, jer se nalazi na funkciji koje su takve prirode, ali da jeste način na koji je to obrazloženo.

Kljajević je istakla da se radi o “potpunoj destrukciji”

“Kada se govorilo o budžetu, niko nije pitao imamo li projekat, a povodom toga su rekli da nisu obavješteni. I Kabinet Krivokapića i Kabinet Mitrovića su bili upoznati sa opstruckijama, nikad nisu odgovorili niti imali sluha”, saopštila je ona.

Ona je najavila i da će podnijeti tužbu protiv premijera Zdravka Krivokapića i ministra urbanizma i prostornog planiranja Ratka Mitrovića.

Negirala je i da su dugovi u preduzeću nastali za vrijeme njenog mandata.

Ukupan dug NPCG-a, kako je rekla, u januaru je iznosio preko 950 hiljada eura. “Kada sve dugove saberemo, dolazimo do 775 hiljada eura, što, sa neizmirenim decembarskim zaradama iznosi preko 950 hiljada eura.

Nacionalni parkovi su, kako je kazala, preduzeće gdje su mnoge nelogične stvari naslijeđenje. “Prije svega, mislim na restorane, koji su oduzeti iz vlasništva NPCG-a i dati privatnim licima. Preduzeće je izgradilo restoran na Žabljaku, za koji i dalje plaća ratu u Investiciono razvojnom fondu (IRF) od pet hiljada eura”, rekla je Kljajević.

Kljajević je kazala da nikada nije došlo do revizije tih ugovora.

“Pritom, zakup koji privatnici plaćaju ide u budžet, a ne direktno Nacionalnim parkovima”, rekla je Kljajević.

Prema njenoj ocjeni, skandalozno je rješenje Vlade kojim se, bez obrazloženja, imenuju dvije osobe u Upravnom odboru NPCG-a za koje, kako je rekla, niko od radnika nije glasao.

Ona je istakla da je ponosna na rezultate rada NPCG-a pod njenim rukovodstvom.

“Prema finansijskom planu, kada i ako dobijemo 720 hiljada eura koje nam duguje država, mi ćemo poslovati sa plusom od oko 500 hiljada eura”, poručila je Kljajević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije