Povežite se sa nama

Društvo

Knežević se obrušio na novinare, oni mu odgovorili: Ne prijetite nam, ne plašimo Vas se

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević reagovao je povodom teksta “Rakonjac i Knežević: Specijalci svake vlasti”, koji je 22. decembra objavljen u “Pobjedi”. Na to su, potom, reagovali i autori teksta.

On je napisao kako su u pitanju “lažne tvrdnje”.

“Želim da Vam ovim reagovanjem predočim da ste neodgovornim objavljivanjem lažnih tvrdnji, između ostalog, doveli u pitanje moju porodičnu bezbjednost moje dvoje male djece, budući da kod suprotstavljenih klanova formirate utisak o pristrasnosti i selektivnosti u mom profesionalnom postupanju, pa Vas od sad smatram lično odgovornim ukoliko bi se kao rezultat Vašeg „rada“ desile posljedice u ovom pravcu – napisao je, pored ostalog, Knežević.

Iz “Pobjede” ističu kako je uputio i niz neprimjerenih kvalifikacija koje nijesu objavili.

“Kada se na meti države – a kao drugi čovjek crnogorske policije Knežević predstavlja državu – nađu novinari to je za ozbiljnu brigu. Gospodine Kneževiću, ne znamo što sanjate, ali Vaš posao je da štitite interese građana Crne Gore, prije svega njihovu sigurnost i bezbjednost. Svih, bez razlike. Pa i novinara koji su na spiskovima za Vas i Vaše nepodobnih”, poručili su oni.

Autori teksta “Rakonjac i Knežević: Specijalci svake vlasti” Draško Đuranović i Kaćuša Krsmanović istakli su kako Knežević mora istrpjeti kritiku javnosti.

“I dužni ste da, kao javni funkcioner, trpite kritiku javnosti, jer Vas, pored ostalog, mi i plaćamo. To ne znači, naravno, da ne treba da odgovorite – ali samo silnim argumentima, a ne sa pozicije sile. I, ni u kom slučaju, ne smijete da nam prijetite. Vi ste na poziciji sile, koju su građani Crne Gore okupljeni na Cetinju 5. septembra dobro osjetili na svojoj koži. Jedan od komandanata te nezakonite akcije napada na ljude koji su mirnim demonstracijama iskazivali bunt protiv sile druge države prema našoj zemlji, bili ste i Vi”, navode oni.

Umjesto da brani interese građana svoje zemlje, poručili su Kneževiću, u što bi trebalo da ste zakleti stupanjem u policiju, stavio se u službu tuđe države. Vjerujemo da ćete, zajedno sa ostalim napadačima, jednom odgovarati pred nezavisnim i nepristrasnim sudovima. No, o tom potom. A Pobjeda će o tome i dalje pisati, vjerujte nam na riječ. Gospodine Kneževiću, nije nas strah. Ne plašimo se ni Vas, ni pozicije sile i moći s koje nam prijetite. Naš posao je da objavimo svaku informaciju koja je od interesa za javnost, tako da smo bili u obavezi da objavimo i kako je „pletena mreža“ Crnoj Gori u susret 5. septembru, ali i tog 5. septembra i koja je uloga crnogorske vlasti bila u svemu tome, pa i uloga policijskih šefova”, istakli su.

Oni dodaju i kako ne pristaju na prijetnje.

“Pretpostavljamo da ste osokoljeni bezrezervnim povjerenjem koje u Vas ima potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, pa smatrate da možete kao i on, bez posljedica, da prijetite novinarima i medijima. Mi na to nećemo pristati, pa makar nam slali poruke iz sva tri dijela ,,Kuma“. Naročito iz posljednjeg dijela u kojem se raskrinkava veza između crkve, policije i mafije. Preporučejemo Vam da i njega pogledate, ima znimljivih citatta i rola policajaca”, zaključili su.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije