Connect with us

Društvo

KO JE NEMANJA STAJIĆ, ZAUSTAVLJEN NA PRELAZU RANCE: Vučićev urbanista i Vesićev čovjek od povjerenja

Published

on

Nemanja Stajić

Državljanin Srbije Nemanja Stajić koji je danas zaustavljen na granici Srbije i Crne Gore sekretar je beogradskog Sekretarijat za poslove ozakonjenja objekata.

Srbijanski mediji Stajića opisuju kao “ličnog urbanistu” predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Mediji u Srbiji ga označavaju i kao jednog od glavnih saradnika zamjenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Protiv Stajića je 2018. godine antikorupcijski tim Demokratske stranke Srbije podnio krivičnu prijavu jer je, kako su tada naveli, funkcionerima Srpske napredne stranke i njihovim saradnicima mimo svih propisa uknjiženo 52 stana i lokala.

Njegovo ime, kako je pisala Nova.rs, našlo se na tapetu i građana koji se bave zaštitom Savskog nasipa od divlje gradnje.

Stajić je sa još dvojicom državljana Srbije, Rastkom Pleskonjićem i Miletom Mitrovićem i Pljevljakom Radosavom Šljivančaninom kontrolisan na osnovu operativnog podatka na Graničnom prelazu Rance, pri ulasku u Crnu Goru.

Kod Stajića policija je pronašla 7.600 eura, a kod Šljivančanina 6.900 eura. U vozilu “škoda superb” u kojem su bili pronađena su i dva nova laptopa marke “Lenovo”.

Pleskonjić i Mitrović su bili u drugom vozilu, “mercedesu” u kome su nađena tri nova laptop računara “Lenovo” i 11 državnih zastava Srbije.

“Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da je kod Pleskonjića pronađeno 7.000, a kod Mitrovića 5.000 eura.

Navodno, njih četvorica su bila na putu za Nikšić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije