Connect with us

Društvo

KO SU NOVI ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA UCG: Profesor Bogoslovije, predsjednik Matice srpske, kritičarka Fakulteta za crnogorski jezik…

Published

on

Interes države kao osnivača u UO Univerziteta Crne Gore od danas će zastupati Budimir Aleksić, Vladimir Božović, Milena Burić, Milijana Novović Burić i Rajka Glušica.

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog nove ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Vlada je na današnjoj sjednici razriješila dužnosti članstva u Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore Vladana Jokovića, Milanka Damjanovića, Natašu Pešić, Tatjanu Bulatović i Muberu Kurpejović.

Budimir Aleksić je profesor na Bogosloviji, a ranije je bio pomoćnik ministra vjera u Vladi Savezne Republike Jugoslavije. U tri mandata bio je poslanik Skupštine Crne Gore. Bogoslovija nije dio Univerziteta.

Profesor Vladimir Božović je vanredni profesor na Univerzitetu Crne Gore, ali je poznatiji kao predsjednik Matice srpske u Crnoj Gori. Oštro ga je u nekoliko navrata kritikovao lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević navodeći da je “agent zapadne službe” i da plaća 700 botova koji pišu poruke podrške crkvi i premijeru Zdravku Krivokapiću.

 

Profesorica Rajka Glušica je poznata po oštrom suprotstavljanju otvaranja fakulteta za Crnogorski jezik i književnost. Bila je članica autorskog tima za izradu Rječnika crnogorskog  književnog i narodnog jezika koji je povučen nakon oštre reakcije javnosti izmedju ostalog I zbog objašnjenja pojedinih pojmova koji se tiču Albanaca.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije