Connect with us

Društvo

KOMBINATORIKE: Sekulovića savjetuje policajac koji je bio pod istragom u slučaju “Mujović”

Published

on

Policijski službenik Nikola Terzić obavljaće funkciju savjetnika u MUP-u, saznaje Dan.

Iako je bilo planirano da on bude imenovan na jednu visoku funkciju u MUP-u, ta odluka je promijenjena nakon objavljivanja novinskog članka o tome.

Ono što je čudno jeste da ministar Sergej Sekulović nije smijenio načelnicu Odjeljenja za zaštitu podataka o ličnosti i slobodan pristup informacijama Zoru Čizmović, a još je čudnije što nije smijenjen ni načelnik Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije Milan Adžić, kao ni sekretar u MUP-u Vesna Brajović.

Terzić je bio uhapšen u aferi „ Dokazi” zbog sumnje da je po nalogu šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Dalibora Medojevića od službenika Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sima Lukačevića preuzeo dokaze koji su izuzeti tokom pretresa kuće Veselina Mujovića. Tada je uhapšen i Medojević. Tom prilikom negirali su djela za koja se terete, nakon čega su pušteni.

Specijalno državno tužilaštvo okončalo je istragu o nestanku navedenih pisama.

Nakon što je vreća sa dokazima stigla kod Medojevića, on je konstatovao da u zaplijenjenom materijalu nedostaju pisma Veselina Mujovića.

Svi službenici Uprave policije koji su tada učestvovali u pretresu Mujovićevih objekata na pet lokacija izjasnili su se u pisanoj formi i izjave tada dostavili i šefu kriminalističke policije Milovanu Pavićeviću. On je o tome sačinio službene zabilješke, koje je sa ostalim dokaznim materijalima predao nadležnom tužilaštvu.

Na snimcima iz Uprave policije koji su upućeni tužilaštvu zbog nestanka pisama Veselina Mujovića vide se samo službenici Uprave policije koji su učestvovali u pretresu Mujovićevih objekata.

Osim njih i njihovih pretpostavljenih, niko drugi nije imao pristup tim materijalima.

U policiji ranije nisu isključili mogućnost da su pisma nestala tokom pretresa, s obzirom na to da su izuzeta i fotografisana a da do prostorija policije nisu ni stizala.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije