Connect with us

Crna Hronika

KONFERENCIJA SDT: Spriječeno više likvidacija u Podgorici i na primorju

Published

on

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) u saradnji sektorima Uprave policije u proteklih 10 dana spriječilo je više likvidacija u Tivtu, Budvi, Podgorici i Baru.

To je saopšteno na današnjoj zajedničkoj konferenciji za štampu UP i SDT-a.

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović kazao je da je 22. januara jedna osoba trebalo da bude ubijena u Podgorici, a dvije na Aerodromu u Tivtu.

Kriminalni plan organizacije je bio da u Podgorici izvrše ubistvo tako što bi bio aktiviran eksploziv ispod auta u pokretu i to na semaforu.

Tužilac Čađenović je kazao da realizacija ovog kriminalnog plana prekinuta u trenutku izvršenja krivičnog djela.

“Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su 27. januara tri osobe koje su prenosile plastični eksploziv velike razorne moći. Slobode su lišeni T.H. M.M. i I.D. Eksploziv je pronađen u vozilu M.M.

Ova grupa je namjeravala da izvrši likvidaciju u Baru.

On je ponovio i detalje iz istrage oko hapšenja u Budvi osumnjičenih S.S. i I.L. za koje se vjeruje da su u jednom lokalu u Budvi trebalo da ubiju Marka Ljubišu.

SDT će nastaviti istragu kako bi utvrdili da li je još neko učestvovao u planiranju i pomaganju ovih krivičnih djela.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je kazao da je eksplozivna naprava, koja je sinoć pronađena u Podgorici, ručno rađena zbog razornog ubojnog djestva i da bi to, da je realizovano na semaforu ili negdje na ulici, bilo katastofalno.

Foto: Luča

Radovanu Stanišiću i Milu Jovanoviću, koji se osumnjiče da su pripremali ubistvo Beograđana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, ranije ove sedmice određen je pritvor 25. januara. Kod sudije za istragu su saslušani Goran Marković, Stanišić i Jovanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije