Connect with us

Društvo

KONJEVIĆ: Carevićev zahtjev još jedan dokaz da ministarka zdravlja radi loše

Published

on

Zahtjev predsjednika opštine Budva Marka Carevića da Vlada Crne Gore zbog alarmantne epidemiološke situacije zaključa Budvu i pooštri mjere u cilju suzbijanja širenja koronavirusa je najbolji dokaz da ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ne radi dobro svoj posao. To smatra predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

Podsjećamo da se zbog alarmante epidemiološke situacije izazvane koronavirusom u Budvi Carević obratio se premijeru Zdravku Krivokapiću i ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović od kojih traži totalno zaključavanje Budve, koje bi podrazumjevalo zabranu rada ugostiteljskih objekata, obustavu nastave u školama (prelazak na onlajn nastavu), zatvaranje svih predškolskih ustanova i vrtića.

“Najbolji dokaz da Jelena Borovinić Bojović ne radi dobro svoj posao je današnji apel iz Budve. Šta radi Komisija pri Ministarstvu i Savjet pri Vladi Crne Gore. Đe je transparentnost u radu ta dva tijela. Cifre su užasno upozoravajuće!”, napisao je na Konjević na svom twitter nalogu.

Danas je skupštinski Odbor za zdravstvo odbio inicijativu Socijaldemokratske partije za kontrolno saslušanje ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović u vezi sa nabavkom vakcina protiv koronavirusa. Konjević je i to komentarisao.

“DF i SNP danas odbijaju prijedlog Socijaldemokratske partije da se o situaciji sa Kovid krizom razgovara u Skupštini. Ministarka zdravlja očigledno ne umije da upravlja kriznom situacijom. Odbija donacije vakcina, i ‘bježi’ iz Skupštine. Odgovornost za javno zdravlje građana je njena briga”, ističe Konjević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije