Povežite se sa nama

Društvo

KONTROLNO SASLUŠANJE: Krivokapić i Sekulić nijesu došli: “Nezakonito ponašanje”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu obaviće kontrolno saslušanje ministarke odbrane Olivere Injac o eventualnim zloupotrebama prilikom konkursa za odlazak kadeta na vojne akademije u inostranstvu. Premijer Zdravko Krivokapić i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović nisu došli na zakazano kontrolno saslušanje

Na sjednici je planirano da se obavi kontrolno saslušanje premijera Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića u vezi sa aktivnostima Uprave policije.

Predsjednik Vlade, ponovo se nije odazvao na sasušanje, a razlog je, kako je kazao, isti kao prethodnih puta.

Krivokapić je u dopisu predsjedniku Odbora Milanu Kneževiću naveo da odluka o saslušanju nije utemeljana ni na Ustavu, ni na zakonu, kao ni u Poslovniku Skupštine Crne Gore.

“Stroga, ta odluka me ni na koji način ne obavezuje”, naveo je premijer.

Knežević: Nezakonito ponašanje premijera

Knežević je kazao da je riječ o ponavljanju nezakonitog ponašanja premijera koji je i predsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost.

“Izbjegavajući svoje obaveze i dužnosti pokušava da derogira značaj ovog odbora i Skupštine, ali se plašim da ovim derogira i svoju funkciju”, kazao je Knežević.

On je naveo da će se “kad dođe do promjena u Tužilaštvu” obratiti se za tumačenje o neodazivanju premijera na sjednice odbora.

Poslanik SDP-a Raško Konjević takođe je kazao da je riječ o nezakonitom ponašanju premijera.

“To je jedini predsjednik Vlade koji u svom dopisu kaže da nije predstavnik Vlade”, istakao je Konjević.

Sekulić je u svom dopisu naveo da nije došao jer na sjednici nema ni premijera Krivokapića.Tema saslušanja Krivokapića i Sekulovića trebala je da bude “nezakonito upravljanje aktivnostima Uprave policije i ugrožavanje njene političke i ideološke neutralnosti i operativne nezavisnosti”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije