Connect with us

Crna Hronika

KRAĐA PORODIČNE KUĆE ACA ĐUKANOVIĆA: Vaspitačica će odgovarati za dvije teške krađe

Published

on

Aco Đukanović (FOTO: RFE)

 

Vaspitačica A.P. odgovaraće za dvije teške krađe nakita i umjetnina iz porodične kuće Aca Đukanovića ukupne vrijednosti 340.931,27 eura, ali ne i da je to učinila kao pripadnik kriminalne organizacije koju je formirao Filip Ralević, saopšteno je Pobjedi iz Višeg suda.

Viši sud je prihvatio dokaze SDT-a koji terete A.P. za dvije teške krađe a izvršnog direktora firme ,,Fin Gold“ iz Podgorice Filipa Ralevića na tešku krađu putem podstrekavanja i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju.

Sa druge strane, ovaj sud ocijenio je da SDT nije ponudilo dokaze da je Ralević formirao kriminalnu organizaciju kojoj su pristupili njegov otac Čedomir Ralević i A.P.  i uvažilo prijedlog odbrane ovih optuženih da se obustavi postupak u odnosu na ovo krivično djelo.

Prilikom kontrole optužnice, A.P. je istakla da je u istrazi do detalja opisala krađu nakita, pojašnjavajući da u konkretnom slučaju nije djelovala kao pripadnik bilo kakve organizovane kriminalne grupe, već isključivo kao pojedinac.

Ona je pojasnila da je bila na poslu kada je oko 13 časova otkrivena krađa.

Branilac A.P., advokat Ranko Radonjić je ukazao i da je vrijednost stvari koje su navedene u optužnom aktu isuviše visoko postavljena, te da iskazana vrijednost ne odgovara tržišnoj vrijednosti.

I branilac Filipa i Čedomira Ralevića, advokat Lazar Aković prilikom kontrole optužnice predočio je da SDT nije ponudilo niti jedan dokaz da je Filip imao kriminalni plan – vršenje neodređenog broja teških krađa, niti dokaza da je Pešukić ikada postupala po njegovim naredbama i uputstvima kao navodnog organizatora. Dodao je da nema ni dokaza da je okrivljeni Čedomir postupao kao član kriminalne oganizacije.

Za advokata Akovića upitan je i stav tužilaštva da je Filip Ralević podstrekao A.P. na teške krađe nakita Gabrijele Doine Đukanović.

On je podsjetio da je A.P. u istrazi priznala krađe i obmanula Filipa Ralevića da mu prodaje svoje stvari i da on zbog njenog predstavljanja i učtive priče nije mogao posumnjati da se radi o ukradenim stvarima.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva, Filip Ralević (34) iz Podgorice formirao je kriminalnu organizaciju čiji članovi su postali njegov otac Čedomir Ralević i A.P.

Drugom tačkom optužnice, Filip Ralević je podstrekao A.P. da iskoristi povjerenje porodice Đukanović i iz ormana njihovog stana otuđi veću količinu zlata, nakita, zlatnika, ručnih satova od zlata, vrijednosti 331.500.27 eura.

Trećom tačkom optužnice ona se tereti da je iz stana Gabrijele Đukanović u više navrata oduzela dvadeset umjetničkih slika, četiri ukrasne porcelanske zdjele, skupocjena vina, ukrasne pepeljare, pozlaćene i kobaltne, i tri dječija novčanika sa novcem od 995 eura, sveukupne vrijednosti 9.431 euro.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije