Connect with us

Društvo

POPLAVE: Kritično na Skadarskom jezeru

Published

on

Usljed obilnih padavina, koje su pogodile Crnu Goru minulih dana, u Vranjini, Žabljaku Crnojevića, selu Ponari stanje je kritično, javlja Media biro.

Vodostaj raste i voda je počela da ulazi u objekte. Mještani tih naselja, iako ovo nije prvi put da se susrijeću sa sličnim problemom, zabrinuti su da će im, ako kiša nastavi da pada, voda donijeti ozbiljne nevolje.

Kako su kazali, strahuju da će se ponoviti scenario iz 2010. godine, kada je Crna Gora pretrpjela najgore poplave u skorijoj istoriji.

“Nijeste svjesni kako smo mi pregrmjeli noć. Čitavu noć vjetar, kiša, voda. Sinovi izbacuju, kroz vodu do grla, djelove iz radionice, čamce, brodove. To je haos”, kazala je jedna od mještanika Vranjina.

Prema njenoj procjeni, fali samo pola metra da voda uđe u kuće. Međutim, kako tvrdi, nadležni organi još uvijek nijesu pokazali interesovanje za ovaj problem.

“Od kad je voda, moj sin može jedino preko terase u čamac i tako da funkcioniše. Niko nije ni dolazio ni pitao”, dodala je.

Mještani sela Ponari kazali su da očekuju da će voda ući u objekte stanovanja. Za sada, ušla je u ostave i pomoćne objekte. Poplava je zahvatila sijeno, ali i usjeve i voćnjake.

Međutim, u Ponarima je najveći problem što je, zbog obilnih padavina, voda za piće zamućena.

“Voda za piće je nikakva. Kako neće biti mutna kad je ovo ovako, a drugo nije važno. Trpjećemo nekako, ne može bez tako. Jedino vode da nam donesu”, požalio se mještanin Ponara.

Osim čamcem, zbog poplave, nije moguće doći do Žabljaka Crnojevića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije