Povežite se sa nama

Društvo

Krivična prijava protiv direktora Policijske akademije: Sumnja se da je Knežević državnim novcem platio ogradu i kapiju na svojoj kući?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

SDT-u je podnijeta krivična prijava jer se sumnja da je Knežević mimo ugovora o radu od januara do juna isplaćivao zarade Marinku Raičeviću i Ljiljani Đikanović. U junu Raičević dobija ugovor na neodređeno vrijeme. U septembru Knežević sa firmom Raimetal (bave se mašinskom obradom metala) čiji je osnivač upravo Raičević potpisuje dva ugovora ukupne vrijednosti od 6.000 eura. Na porodičnoj kući Kneževića upravo ove godine postavljena nova kapija i ograda

Dok javnost još čeka na reakciju v.d. direktora Policijske akademije Svetomira Kneževića povodom skandaloznog ponašanja dijela polaznika nakon rukometne utakmice Crna Gora- Srbija kada je dio njih sramno slavilo pobjedu susjedne države, došlo je do otkrića novih sumnjivih radnji u rukovođenju tom ustanovom.

Kako je za portal Aktuelno potvrđeno, Specijalno državno tužilaštvo istražuje krivičnu prijavu u kojoj se Knežević tereti da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, jer je oštetio budžet na način što je bez pravnog osnova, isplaćivao mjesečne plate Marinku Raičeviću i Ljiljani Đikanović u toku 2021.godine.

Svetomir Knežević

Knežević je na poziciju došao kao funkcioner Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića.

-Marinko Raičević je od januara do juna tekuće godine redovno primao platu kao vozač, iako u tom periodu nije bio raspoređen ni na jedno radno mjesto, odnosno nije imao ugovor o radu – precizira se u krivičnoj prijavi.

Tu nije kraj sporne veze između Svetomira Kneževića i Marinka Raičevića. Naprotiv, to je početak još jednog spornog odnosa koji SDT istražuje. Knežević, nakon što je Raičeviću obezbijedio da šest mjeseci nezakonito prima zarade, u junu 2021. godine zapošljava Raičevića kao vozača i potpisuje sa njim ugovor o radu na neodređeno za radno mjesto vozač.

Raičević je osnivač privatne firme Raimetal, a čija je djelatnost je mašinska obrada metala. Već u septembru iste godine Knežević, u ime Policijske akademije zaključuje ugovor o radu sa firmom Raimetal o izradi garažnih vrata u iznosu od 4.000 eura. Nakon toga, iste strane potpisuju još jedan ugovor o pružanju usluga za dodatni iznos od 2.000 euraOno što je indikativno, jeste činjenica da je Knežević u periodu kada je Raimetal bio angažovan za radove na Policijskoj akademiji, na svojoj porodičnoj kući napravio novu ogradu i kapiju. Takođe, renovirao je i svoj stan na Starom aerodromu koji je dobio od Policijske akademije. Da li je koincidencija da se zaposleni sa Policijske akademije Marinko Raičević, angažuje preko svoje privatne firme, da u toku radnog vremena (kao vozač) istovremeno radi i poslove pružanja usluga te da, v.d. direktoru sa kojim je potpisao ova dva ugovora pro bono uradi renoviranje njegova dva objekta? Konačan odgovor na ovo pitanje nakon podnesenih krivičnih prijava protiv Kneževića daće SDT – piše u krivičnoj prijavi uz koju su dostavljeni svi dokazi.

Kao dokazi pored podataka sa Centralnog registra privrednog suda dostavljene su i dvije fotografije ograde i garažnih vrata sa Fejsbuk profila kompanije Raimetal. Dio dokaznog materijala su i podaci o tome da je Svetomir Knežević vlasnik objekta na kojem je urađena nova kapija i ograda.

Fotografija kapije i ograde s porodične kuće Kneževića, foto Fejsbuk
Garažna vrata s Policijske akademije, foto Fejsbuk
Dokaz s CRPS
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Darko ??
Darko ??
19.12.2021. 18:16

E moj Maute….trebao si da znas kad su te predlozili za tu funkciju da je mnogo macku govedja glava.
Zapitaj se samo zasto do sad nisi mogao da nadjes svoje mjesto u sluzbi. Ako ne znas odgovor ja cu ti reci…..nisi imao kvalitete moj Maute.
I mjesto nekadsnjeg komandira pitomcima Srednje skole unutrasnjih poslova za tebe je bilo mnogo.Samo polako sve dolazi na svoje…..osvježiće i vama.
P.S fina ti je kapija ?

Sponzor

Najčitanije