Connect with us

Društvo

KRIVOKAPIĆ: Prijedlog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti biće definisan na prvoj sljedećoj sjednici Vlade

Published

on

Moj odnos prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi je ostao isti, kazao je premijer Zdravko Krivokapić za Aldžaziru Balkans na pitanje kakav je odnos prema ovoj vjerskoj zajednici.

Krivokapić je najavio da će prijedlog izmjena Zakon o slobodi vjeroispovijesti biti definisan na prvoj sljedećoj sjednici Vlade.

– Djelujemo samo amandmanski i eliminišu se tri zadnja člana zakona koja su direktno ugrožavala imovinu bilo koje crkve, iako je ispalo da se to samo tiče imovine Srpske pravoslavne crkve. U dijelu ostalih izmjena to je čisto terminološki razjašnjenje pojma registracije i evidencije i tu se djeljuje amandmanski samo na nivou određene definicije. U tom našem djelovanju, koje je bilo i prije nego što smo postali Vlada, razgovarali smo sa svim predstavnicima tradicionalnih crkava i vjerskih zajednica u Crnoj Gori, misleći prevashodno na Mitropoliju crnogorsko primorsku, Barsku Nadbiskupiju, Islamsku i Jevrejsku vjersku zajednicu. Moj odnos prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi je ostao isti – naveo je premijer.

Kao što je poznato, sjednica Vlade zakazana je za sjutra.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije