Connect with us

Društvo

KRIVOKAPIĆ SA GRADONAČELNICIMA: Vidim svjetlo na kraju tunela

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić održao je danas sastanak u online formatu sa gradonačelnicima i predsjednicima opština.

Premijer Krivokapić je naglasio da sam način na koji je sastanak organizovan, govori dovoljno o tome koliko je situacija ozbiljna. Premijer je zamolio gradonačelnike i predsjednike opština da u svojim lokalnim sredinama učine sve što je u njihovoj nadležnosti po pitanju kontrole sprovođenja mjera zaštite od virusa COVID-19.

”Da spriječimo da loša situacija u Crnoj Gori ne postane još lošija”, kazao je Krivokapić.

Premijer naglašava da desetodnevna akcija prevencije, zaštite i striktnog sprovođenja propisanih mjera, koja se očekuje od predstavnika vlasti i njihovih službi na lokalnom nivou, može biti odlučujuća, kako Vlada ne bi došla u situaciju da naloži totalno zatvaranje države.

“Procjenili smo da je neophodno da Crnoj Gori damo šansu da se mjere sprovode kako treba, da apelujemo na stanovništvo, pa ćemo vidjeti kako će se situacija u narednih deset dana razvijati. Trend rasta broja oboljelih i preminulih mora da se zaustavi i da krene silaznom putanjom, kako zbog samog biološkog opstanka građana Crne Gore, tako i radi privrednog oporavka koji je prijeko potreban”, naveo je predsjednik Vlade.

Premijer je podsjetio na gubitke koje je crnogorska ekonomija pretrpjela zbog prošlogodišnjih restriktivnih mjera koje su paralisale prethodnu turističku sezonu i osiromašile državni budžet za oko 600.000.000 eura.

Premijer Krivokapić je kazao da vidi “svjetlo na kraju tunela” u brzoj masovnoj vakcinaciji stanovništva koja je već otpočela.

“Današnja isporuka donacije NR Kine od 30.000 “Sinofarm” vakcina i kontigenti koji se očekuju, dobar su preduslov za izlazak iz nastale krizne situacije”, rekao je Krivokapić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije