Connect with us

Društvo

KRIVOKAPIĆ: Ustoličenje Joanikija se ne može spriječiti

Published

on

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju 4. septembra ne mogu spriječiti pojedinci kojima čitav život nešto smeta, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

“U Crnoj Gori ustoličenje mitropolita je jedan od najdostojnijih činova koji se dešava i naravno to je sve narodna radost i tu svenarodnu radost ne mogu da poremete pojedinci kojima čitavog života nešto smeta. Mogu da pišu. Mogu da se protive. Ali ne mogu da ometaju određene događaje koji će se desiti. To vam ja tvrdim i bez obzira ko šalje takve poruke on je na pogrešnom zadatku. Da li se njemu sviđa crkva, premijer to je njegov lični problem”, rekao je Krivokapić novinarima tokom posjete Pljevljima.

Rekao je da država mora da pokaže da je institucija kojoj se vjeruje i koja je jača “od bilo kakvh vanrednih institucija koje pokušavaju da poremete sve u Crnoj Gori”.

“Da li ste čuli i u jednoj državi svijeta da se takva ceremeonija održava pod pažnjom prijetnji, zastrašivanja “ne možete doći na Cetinje”. Ja vam tvrdim doći ću na Cetinje i to bez obezbjeđenja. Neka svaki komita koji ima nešto protiv mene, lično mi kaže šta sam ja to uradio protiv Crne Gore, a to što se njemu ne sviđa moj izgled to je njegov problem. Mi pričamo o institucijama sistema, institucije su i predsjednik države, predsjednik Vlade i predsjednik Skupštine Crne Gore i svaki građanin koji želi da prisustvuje nekoj svečanosti. Ako to nekome treba da bude prilika da pokaže, da postoji još neka moć koja je izvan institucija sistema, a to se radi organizovano, ja mislim da se taj grdno prevario”, rekao je Krivokapić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije