Povežite se sa nama

Društvo

Krivokapić: Zahvalni smo za sve što je Turska uradila za Crnu Goru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Radićemo na tome da naše veze budu, jače, stabilnije i otpornije na sve izazove koje imamo“, kazao je Krivokapić, istakavši da i pored odličnih odnosa, postoji prostor za unapređenje saradnje u oblastima privrede i turizma

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, sastao se danas u Vili Gorica sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske, Mustafom Šentopom.

Krivokapić poželjevši dobrodošlicu Šentopu, istakao je da njegova posjeta predstavlja potvrdu prijateljskih odnosa dvije zemlje, koje karakteriše intenzivan politički dijalog na visokom i najvišem nivou i sadržajna bilateralna saradnja.

„Želim da izrazim zahvalnost za sve sto je Turska do sada uradila za Crnu Goru. Radićemo na tome da naše veze budu, jače, stabilnije i otpornije na sve izazove koje imamo“, kazao je Krivokapić, istakavši da i pored odličnih odnosa, postoji prostor za unapređenje saradnje u oblastima privrede i turizma.

Krivokapić je sagovornika upoznao sa reformskim procesima koji se vode u Crnoj Gori, kao i sa programom “Evropa sad” koji ima za cilj da unaprijedi životni standard građana.

Predsjednik Vlade kazao je da Crna Gora želi da napravi iskorak i kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura, te da bi izgradnja jadransko-jonske magistrale predstavljala vezu ovog dijela Evrope sa Istanbulom.

Šef turskog parlamenta zahvalio je premijeru na toploj dobrodošlici, poručivši da osjeća veliko zadovoljstvo što se nalazi u posjeti Crnoj Gori. On je istakao da je veliki prijatelj naše zemlje, te da to prijateljstvo datira još iz 2011. godine kada je izabran za predsjednika parlamentarne grupe prijateljstva sa crnogorskim parlamentom. Šentop je naglasio da su za Tursku odnosi sa Crnom Gorom veoma značajni i da je jako bitno da odnose na državnom nivou prati i dobra saradnja parlamenata dvije zemlje.

„Crnu Goru vidimo kao zemlju koja ima strateški značaj na Balkanu i naši odnosi služe miru i stabilnosti na Balkanu“, kazao je Šentop.

Predsjednik turskog parlamenta rekao je da Turska podržava Crnu Goru na njenom putu ka EU. On je istakao da postoji puno oblasti u kojima dvije zemlje mogu zajedno da sarađuju.

„Naša Skupština je verifikovala Sporazum o slobodnoj trgovini 21. decembra i nadam se da će to doprinijeti još boljoj trgovinskoj saradnji, koja je oslabljena tokom pandemije COVID-19“, kazao je Šentop.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije