Connect with us

Društvo

KUČ: Nijesam utajila porez, podnijeću krivične prijave Vuka Lajovića i Nemanje Vukotića

Published

on

Snežana Kuč

Krivična prijava koja je protiv mene podnesena krajem januara 2021. godine, podmukli je pokušaj pojedinaca iz Poreske uprave i Uprave policije, da kroz političko podmetanje napreduju u službi, a sve u sprezi sa novinarom Vijesti Vukom Lajovićem i Nemanjom Vukotićem protiv kojih ću podnijeti krivične prijave zbog udruživanja i iznošenja grubih neistina i gnusnih laži, u cilju moje lične i profesionalne diskreditacije, saopštila je Snežana Kuč, članica Glavnog odbora DPS i odbornica u Skupšini opštine Budva.

“Preduzeće čiji sam bila vlasnik nije utajilo nikakav porez, već je uredno izvršavalo knjigovodstvene i sve druge obaveze, i iste izmirivalo u skladu sa zakonom. Ova činjenica je konstatovana zapisnikom policijskog inspektora, pred kojim sam blagovremeno dala izjavu i priložila original uplatnice poreza i listing Poreske uprave na kojem se jasno vidi da su porezi i doprinosi izmireni, sa pretplatom od 462,00 eur. Posjedujem i zapisnik poreskog inspektora gdje prije zatvaranja preduzeća piše “da je pravno lice u svemu postupalo u skladu sa zakonskim propisima, jer se svi ulazni i izlazni računi odnose na poslovne svrhe i pravilno su primijenjene poreske stope…”.

Da dalje ne zamaram javnost, na kraju želim da obavijestim zainteresovane da ću protiv svih organizatora ove hajke podnijeti krivične prijave a ovim putem im poručujem da se više ne igraju mojim imenom i prezimenom, i da prestanu da iznose gnusne neistine”, kazala je Kuč.

Podsjećamo, Budvanska kriminalistička policija je podnijela krivičnu prijavu ODT u Kotoru protiv Kuč zbog sumnje da je izvršila krivično djelo utaja poreza i doprinosa na način što u periodu od januara 2011. do marta 2016. godine, što za „Robinia“ d.o.o. Budva nije podnosila PDV prijave u skladu sa zakonskim propisima, a što je bila u obavezi, kao ni prijave poreza na dobit.

Osumnjičena je, kako je saopšteno, na taj način umanjila poresku obavezu u iznosu od 117.480 eura.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije