Povežite se sa nama

Društvo

Lekić o Đukanoviću: Kontinuitet obmanjivanja javnosti o rješavanju pitanja Prevlake

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Lider DEMOS-a Miodrag Lekić je kazao da se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović opet u Zagrebu demagoško-optimistički osvrnuo na pitanje Prevlake.

Đukanović za HRT: Bokeljska mornarica neupitno nematerijalno dobro Crne Gore

– Više ni sam ne znajući sve faze dugogodišnjeg obmanjivanja crnogorske javnosti povodom neriješenog pitanja Prevlake, Milo Đukanović se opet u Zagrebu demagoško-optimistički osvrnuo na to pitanje. Činjenice govore da od 2008. godine, kada je Đukanović u Zagrebu objavio da je sa svojim kolegom Sanaderom postigao dogovor da se pitanje Prevlake riješi na Međunarodnom sudu, nije se bukvalno ništa dogodilo.Od te 2008. do 2020. godine Đukanovićeva vlast je kroz navodne aktivnosti i izjave ministara inostranih poslova sistematski i bestidno dezinformisala javnost o navodnim aktivnostima, čak i inovacijama u načinu traženja rješenja, čas arbitražom na Međunarodnom sudu, čas putem bilateralnih pregovora sa Hrvatskom – naveo je Lekić na Fejsbuku.

Ističe da je bilans za 14 godina od tkz. sporazuma Đukanović-Sanader do danas je da “sa crnogorske strane nikada nije bilo ozbiljne inicijative, još manje rada na tom važnom državnom pitanju”.

– Ni upozorenja Evropske unije , saopštavane u Izvještajima o napredovanju o neophodnosti rješavanja pitanja Prevlake, pa i kao uslova za integraciju Crne Gore u EU, nisu zaustavili trajnje ove državne neozbiljnosti. Zanimljivo je da se Đukanović, poslije 14 obmanjivanja javnosti, sada opet izjavom u Zagrebu, uzda u sadašnju crnogorsku vladu i njene namjere da će riješiti spor oko Prevlake – ističe Lekić.

Sada je, kako dodaje, problem što za godinu rada nove vlade nije primjećena niti objavljena njena aktivnost u vezi sa rješavanjm pitanja Prevlake.

– Prethodna diplomatska praksa, sa tendencijama da se nastavi, ukazuje da je lakše i primamljivije učestvovati u programima i putovanjima formalno – statističko- propagandnog karaktera nego sa kompetentnim znanjem i javnom odgovornošću pokrenuti diplomatske inicijative u interesu države – a pitanje Prevlake je upravo takvo pitanje, čak prvog reda – zaključuo je Lekić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije