Connect with us

Društvo

LEPOSAVIĆ ZA SDT “ČIST”: Utvrdili da nije protivzakonito uticao na sudstvo

Published

on

Specijalno državno tužilaštvo dostavilo je ministru pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimiru Leposaviću obavještenje da je utvrđeno da nema osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo protivzakonit uticaj na sudstvo, izjavom kojom je kritikovao izvođenje i ocjenu dokaza u sudskom postupku “državnog udara” 2016. godine, piše Dan.

Da je prijava odbačena Danu je potvrđeno u tužilaštvu i Ministarstvu pravde i ljudskih i manjinskih prava.

Agencija za sprečavanje korupcije je prethodno utvrdila da je ministar Leposavić ugrozio javni interes vršeći, kako se navodi, neprimjeren uticaj na samostalnost i nezavisnost pravosudnih organa.

U odluci ASK je navedeno da je Leposavić kao ministar pravde i ljudskih prava i kao član Sudskog savjeta gostujući na televiziji izvršio neprimjeren politički uticaj na samostalnost i nezavisnost pravosudnih organa, te narušio integritet ministarstva i Sudskog savjeta, komentarišući nepravosnažan sudski postupak, ocjenjujući validnost dokaza izvedenih tokom postupka, navodeći da je on zreo za ponavljanje, a sve u cilju sticanja koristi za drugog, posebno navodeći da postoji mogućnost institucionalnog odgovora donošenjem zakona o amnestiji u slučaju osuđujuće odluke.

Leposavić je sudski proces u slučaju navodnog pokušaja terorizma u Crnoj Gori na dan izbora 2016. godine ocijenio skandaloznim i najavio mogućnost donošenja zakona o amnestiji ako osuđujuća presuda postane pravosnažna.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije