Connect with us

Društvo

LOVĆEN: Podrška za FCJK

Published

on

Crnogorsko društvo “Lovćen” iz Lovćenca podržalo je Fakultet za crnogorski jezik i književnost.

“Proteklih dana svjedoci smo pokušajima skrnavljenja, demistifikacije i uništavanja jednog od najvećih ponosa Crne Gore u proteklih 10 godina. Proteklih dana svjedočili smo, isto tako, junaštvu, hrabrosti i odlučnosti profesora, studenata i građana Cetinja”, navodi se u saopštenju.

Nećemo se, kao udruženje, osvrćati i komentarisati pokušaje provokacije koji su na dan protestnog skupa pokušali da naruže prelijep čin podrške koji je narod cetinjskih ulica dao Fakultetu, kao pojedinci hoćemo itekako.

Ponovo je Crna Gora ustala da odbrani svoje. Te stoga, i mi kao iseljenici i neodvojivi dio Crne Gore ne možemo ostati nijemi na sve što plasiraju kao neistinu, sa više no jasnim ciljem i namjerama koje su samo pokušale ostati skrivene.

Crnogorsko društvo “Lovćen” iz Lovćenca poručuje da ostanete jaki, dosljedni i ponosni na sve što jeste. Crnogorci ne ljube lance.

“Crnogorsko društvo “Lovćen” iz Lovćenca daje bezuslovnu, bezrezervnu i nadasve crnogorsku podršku Fakultetu za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja”, zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije