Connect with us

Društvo

LP: Otkazivanje učešća još jedna blamaža Vlade

Published

on

Vlada Zdravka Krivokapića još jednom je priredila međunarodnu blamažu Crnoj Gori otkazivanjem učešća na EXPO svjetskom kulturnom i ekonomskom događaju prve klase, saopšteno je iz Liberalne partije (LP).

Iz te partije ističu da Crna Gora već godinama gradi prepoznatljiv imidž u međunarodnim krugovima predstavljajući svoju kulturu, tradiciju, prirodne i privredne potencijale na ovoj prestižnoj izložbi.

“Međutim, ovoj Vladi očigledno nije prioritet nastavak međunarodnih integracija i promovisanje Crne Gore kao poželjne destinacije za investicije, ulaganja i razvoj”, navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da je na EXPO Dubai 2021. Crna Gora trebalo da se predstavi temom “Održivost”.

Paviljon je, kako dodaju, trebalo da bude i inspirisan bogatim kulturnim naslijeđem i približi Crnu Goru i turistički i ekonomski i na svaki način cijelom svijetu.

“No, zatiranje kulture jedne države i naroda očigledno je prvi korak ka već jasnoj namjeri zatiranja svega što je Crna Gora postigla u prijethodnoj deceniji. Bez kulture i otvorenosti prema svijetu, nema ni bolje budućnosti ni razvoja”, zaključuje se u saopštenju Liberalne partije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije