Povežite se sa nama

Društvo

LP: Sjutra u 12 antifašistički protest ispred Skupštine, pozivamo sve da nam se pridruže

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Liberalna partija Crne Gore sjutra u podne organizuje ispred Skupštine Crne Gore protest povodom ponovnog odbijanja da se Prijedlog Zakona o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola uvrsti u dnevni red tekućeg zasijedanja Skupštine Crne Gore.

– Ovim činom crnogorski poslanici i političke partije su pokazale da im nije stalo do poštovanja najvećih tekovina modernog i demokratskog društva i osnovnih poslulata EU. Javnost je imala priliku da u direktnom prenosu vidi da je svega 29 poslanika podržalo prijedlog Liberalne partije Crne Gore da Zakon o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola bude razmatran na plenumu – poručili su iz ove partije.

Ocijenili su da ova činjenica sama po sebi dovoljno govori o stanju i agoniji u kojoj se nalazi Crna Gora i ne ostavlja sumnju da li se i sama parlamentarna većina istinski zalaže za antifašističke tekovine i razvoj društva na ovim osnovama.

Prema njihovim riječima, jasno je da je tog poneđeljka 13. decembra u Skupštini Crne Gore među 81 poslanikom bilo svega 29 antifašista i boraca za najsvetije ideale na kojim je ova država decenijama građena.

– Pseudoantifašisti koji samo o praznicima ili nekim svečanim proslavama na rever zakače bedž koji simbolizuje antifašizam misle, ili valjda stvarno vjeruju, da uporno odbijanje da se o ovom zakonu raspravlja može zaustaviti plimu promjena koja nadolazi i donosi neki novi društveni i istorijski kontekst. Nije gospodo dovoljno slikati se pored spomenika iz NOB-a, ili spomen-obilježja i saopštiti par fraza i ispraznih floskula jer za istinski antifašizam se mora raskinuti veza sa svim onim koji promovišu neofašističku ideologiju i podržavanje takvih nacionalističkih grupacija je siguran put u propast – kazali su iz Liberalne partije.

Oni poručuju da crnogorsko društvo konačno mora iskoračiti iz vrtloga nacionalizma, neofašizma i slavljenja ratnih zločinaca.

– Samo takva Crna Gora će biti partner savremenoj Evropi! Svjedoci smo da su se aveti retrogradnih ideologija podržanih čak i od nekih političkih partija na velika vrata uselile u antifašističku i slobodarsku Crnu Goru. U prethodne dvije godine često se potpuno otvoreno poziva na revizionizam i relativizovanje antifašizma, dok se u isto vrijeme promoviše četnička ideologija svesrdno pomognuta od pojedinaca i grupa bliskih crkvi Srbije i ideolozima takozvanog „srpskog sveta“ – navode oni.

Liberalna partija upozorava da je posljednji trenutak da se onemogući dalje rastakanje antifašističke Crne Gore.

– Ako to ne uradimo sad, sjutra će možda biti kasno – poručili su oni.

Liberali pozivaju sve antifašiste, NVO, političke partije i sve one koji se zalažu za slobodarsku i otvorenu Crnu Goru bez fašizma i mržnje, da dođu u četvrtak u 12 časova ispred Skupštine Crne Gore i jasno kažu NE FAŠIZMU.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije