Povežite se sa nama

Društvo

MANS TRAŽI PODATKE: Partijski računi pred Upravnim sudom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Direktor Istraživačkog centra MANS-a Dejan Milovac rekao je da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) dosad mnogo puta pralo biografiju šefa države Mila Đukanovića i DPS-a, i da se nikada nije ozbiljno bavilo poslovanjem te stranke. Milovac za Radio Slobodna Evropa navodi primjer Demokratske partije socijalista (DPS), koja, kako ističe, nije odgovorila na više od 100 zahtjeva MANS-a koji se tiču partijskih finansija ili je poslala tek djelimične odgovore

Takođe, Milovac smatra spornim kadrovska rješenja u Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) i Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK), koje bi trebalo da kontrolišu poslovanje stranaka.

„Te dvije navodno nezavisne institucije, od osnivanja, su zarobljene od DPS-a, i ne služe javnom već isključivo interesima te partije. Činjenica je da je jedan od aktera afere ‘Snimak’ Zoran Jelić danas senator u DRI, koji sada treba da odlučuje o tome da li DPS vodi uredno finansijsko poslovanje i da li zloupotrebljava fondove“, kaže Milovac.

On ističe da upravo zbog ovakvih stvari Crnu Goru s pravom zovu “zemljom čuda“.

Milovac kaže da su pred Upravnim sudom u toku postupci da MANS dobije podatke kako su partije primale i trošile novac.

Evropska komisija (EK) je godinama u Izvještajima o napretku Crne Gore u evropskim integracijama sugerisala crnogorskim institucijama da afere “Koverta” i “Snimak” dobiju pravni epilog.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije