Connect with us

Društvo

MCP: Polomljen i uklonjen krst sa kapije Cetinjskog manastira

Published

on

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske saopštili su da je u nekoj od prethodnih noći polomljen i uklonjen krst sa kapije Cetinjskog manastira, kroz koju se prolazi do sjedišta Mitropolije i manastirskog konaka. Događaj su prijavili policiji i saopštili da očekuju da će brzo pronaći počinioca.

“Teško da možemo računati na savjest onoga ko je ovako nešto uradio, ali ako je u njemu ostalo i trunke čojstva javno ga pozivamo da krst ostavi pred obezglavljenom kapijom. Može i po noći, kad niko ne gleda, kako ga je i uklonio”, poručili su iz MCP-a.

Iz MCP su dodali da će, ukoliko krst vrate, povući prijavu jer im nije cilj kažnjavanje, a vraćanje bi, kako ističu, bio znak pokajanja.

Oni su istakli i da kampanja protiv MCP i SPC ne prestaje.

“Ovo nedjelo ima svog neposrednog izvršioca, ali ima i desetine i stotine inspiratora, koji uporno crkvu lažno optužuju za sve društvene probleme i predstavljaju je kao neprijatelja Crne Gore,” navodi se na sajtu MCP.

Demokratska Crna Gora saopštila je da oštro osuđuje sramni čin skrnavljenja Cetinjskog manastira koji se dogodio prethodnih noći. Pozvali su nadležne organe da odmah preduzmu mjere i pronađu počinioce tog vandalskog djela.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije