Connect with us

Društvo

MENADŽMENT UPRAVE POLICIJE: Od Krivokapića i Sekulovića traže da daju podršku profesionalizmu policijskih rukovodilaca

Published

on

(FOTO: FB)

Menadžment Uprave policije uputio je pismo premijeru Zdravku Krivokapiću i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću u kome traže da ulože napore i na adekvatan način daju podršku za profesionalan rad i djelovanje svih policijskih rukovodilaca. Oni su se Krivokapiću i Sekuloviću obratili povodom saznanja da se u više gradova prikupljaju potpisi za smjenu načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti i njihovih neposrednih starješina zbog navodnog kršenja ljudskih prava i prekoračenja ovlašćenja.

“Postoji potreba da Vas informišemo o događajima koji negativno utiču na rad zaposlenih u Upravi policije i zamolim da se lično angažujete u cilju iznalaženja rješenja za prevazilaženje trenutnog stanja. Naime, u proteklih 30 dana registrovali smo da se u više gradova Crne Gore realizuju aktivnosti na prikupljanju potpisa za smjenu načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti i njihovih neposrednih starješina zbog navodnog kršenja ljudskih prava i prekoračenja ovlašćenja”, piše u pismu Menžmenta Uprave policije.

Posebnu težinu, kako napominju, ovakvim nastojanjima daju saznanja koja imaju da se aktivnosti u smislu organizovanja i potpisivanja peticija realizuju uz podršku pojedinih partija u vlasti.

“Službenicima policije je dobro poznato mjesto i uloga Uprave policije u sistemu državne uprave i njene nadležnosti.  Takođe imamo razvijenu percepciju o organizacionim cjelinama, organima i institucijama koje su zadužene za vršenje kontrole rada i postupanja službenika Uprave policije. Događaji koji su registrovani u prethodnom periodu pozitivno svjedoče o sankcionisanju svakog službenika Uprave policije koji se ogriješio o Zakon i prekoračio svoje ovlašćenje”, napominje se u pismu.

Kako tvrde, sa pažnjom prate dešavanja na terenu i daju podršku kolegama.

“Konstatujemo, da se organizovanjem u političke svrhe navodnih građanskih protesta direktno, bez ikakvog razloga stigmatizuju policijski rukovodioci, narušava njihov integritet, policijski ugled, a posebno ističemo i to što to ima refleksiju i na njihove porodice.  Kvalitet i profesionalnost ovih policijskih službenika najbolje potvrđuju njihovi rezultati rada i njihov doprinos u borbi protiv kriminala i očuvanja stabilnog reda i mira.  Uvaženi predsjediče Vlade, uvaženi ministre!  Očekujemo da sa pažnjom sagledate kompletnu situaciju u kontekstu svih dešavanja na prostoru naše države i da uložite napore i na adekvatan način date podršku za profesionalan rad i djelovanje ovih i svih drugih policijskih rukovodilaca.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije