Connect with us

Društvo

MI: Podnijeta krivična prijava protiv Rada Miloševića

Published

on

NVO Montenegro International podnijela je danas Vrhovnom i Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Rada Miloševića, državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova, Nikoline Šakotić šefice marketinga, Sandre Bijelić menadžerke prodaje i drugih lica povezanih sa firmom AD MIND zbog osnovane sumnje u ometanje izbornog procesa i prevaru građana.

“Rade Milošević koji je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, funkcioner Građanskog pokreta URA i šef Operativnog tima MUP-a za praćenje izbora u Nikšiću vlasnik je i menadžer firme AD MIND iz Nikšića za koju se osnovano sumnja da stoji iza jučerašnje zloupotrebe baze podataka građana, uznemiravanja građana, širenja lažnih vijesti i pokušaja uticaja na izborni proces”, navodi se u prijavi.

Prema pisanju medija, radi se o firmi AD MIND ili ADVERTISEMENT MIND. Online pretragom Centralnog registra privrednih subjekata ni jedan ni drugi naziv firme ne postoji, što ukazuje na moguću dodatnu zloupotrebu i prevaru.

Prema podacima sa sajta https://www.ad-mind.me/ radi se o o marketinškoj agenciji koja nudi usluge „Bulk SMS i Viber i mobilnog marketinga“:

Na Linkedin profilu državnog sekretara isti se vodi kao izvršni direktor kompanije AD MIND, dok se u Google pretrazi AD MIND navodi kao doo sa sjedištem u Nikšiću, na adresi Serdara Šćepana bb uz kontakt telefon 067 444 015, dok se na web sajtu firme navodi da je sjedište na adresi Trg Save Kovačevića 4, uz druge kontakt telefone.

Na društvenim mrežama i u medijima pojavila se informacija o licima povezanim sa ovom aferom i lažnim podacima navodnog istraživanja javnog mnjenja koji su usmjereni na nezakoniti uticaj na izborni proces i širenje panike među građanima Nikšića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije