Connect with us

Društvo

MI: Sve previše podsjeća na BiH i Hrvatsku 90-tih

Published

on

Vijest da je uhapšen Nikšićanin Veljko Mandić, povodom prijetnji ambasadi SAD, ne bi izazvala naročitu pažnju da uhapšeni nije član takozvanog “srpskog savjeta Crne Gore” i jedan od vatrenih pobornika ekstremno nacionalističke ideologije velike Srbije, te vatreni pristalica Srpske Pravoslavne Crkve i istaknuti učesnik litija, kazali su u NVO Montenegro International MI.

Oni navode da Mandić pripada krugovima bliskim sadašnjoj vlasti i pokojnog mitropolita Amfilohija.

“Ovo jasno govori da je nova vlast u Crnoj Gori zapravo po svojoj suštini grupa ekstremnih sljedbenika velikosrpskog fašizma, sljedbenika genocida iz Hrvatske, BiH i sa Kosova, te je lažno proevropska i civilizovana, a zapravo izrazito antievropska, antiamerička i anti-NATO te da je svojim stavovima, ponašanjem i ideologijom koju zastupa zapravo duhovni inspirator ovih prijetnji koje je iznio Veljko Mandić, a zbog kojih je uhapšen”, rekli su u MI.

Prema njihovim riječima, to što tu vlast kao ikebana čini i “jedan pošteni Albanac”, ljubitelj Beograda, ne mijenja stvar.

“Treba primijetiti da je ovo hapšenje vrlo vremenski blizu hapšenja grupe državljana Srbije u Nikšiću koji su poslati direktno od strane Aleksandra Vučića i SNS-a da rovare po Nikšiću u predizbornoj kampanji za lokalne izbore, a u službi velikosrpskih političkih stranaka! Da li je to slučajno podudarnost? Da li se to slučajno poklapa i sa vandalskim napadom na nikšićku džamiju prije par dana? Da li se slučajno to poklapa i sa ukidanjem prvostepenih presuda glavnim akterima pokušaja državnog udara iz oktobra 2016.godine, u organizaciji ruskih tajnih službi a potpomognutih od strane srpskih tajnih službi? Sa političkom smjenom rektora Univerziteta”, pitali su u MI.

U toj NVO ukazuju da se osjeća  dolazak još jednog talasa velikosrpske histerije koji će, kako ocjenjuju, biti praćen sa još političkih smijena, revanšizma, sve ekstremnijih i krimogenijih ispada njihovih sljedbenika, sve više Amfilohijevih murala, a možda uskoro i spomenika i srpskih zastava, a koje sve čuvaju naoštreni srpski omladinci.

“Sve ovo previše podsjeća na Bosnu i Hrvatsku 90-tih, sa jednom razlikom. Crnogorci i Crnogorke imaju pravo na popravni ispit. Stoga, ova kriminalna, ratno-huškačka vlast mora što prije da padne i da se svi politički akteri dogovore oko uslova za nove parlamentarne izbore”, zaključili su u MI.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije