Connect with us

Društvo

MILATOVIĆ: Granice nijesu otvorene zbog nikšićkih izbora

Published

on

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da nije tačno da su granice ostale otvorene zbog izbora u Nikšiću.

Prema njegovim riječima, kompletno zaključavanje pogađa mlađu, radno sposobnu populaciju što ima posljedica na budućnost.

– Ovdje nije problem samo medicinski, već ekonomski. Međugenracijski problem – veliki broj ljudi koji umiru od korone su stariji, njih treba zaštiti. Mi smo prethodne sedmice imali dva teška sastanka u Vladi gdje smo razgovarali o ovim temama. Kao što sam rekao, zaista je kompleksna situacija i odlučilo se da se ide u striktnije poštovanje mjera. Nepoštovanje mjera je na visokom nivou – rekao je Milatović u “Bojama jutra” na TV Vijesti.

On je istakao da je Crna Gora oslonjena na zemlje regiona, turizam i uslužnu djelatnost. Pokušano je i da se pospješi zimska sezona u čemu se, kaže, djelimično uspjelo.

– Kad se kaže zatvaranje granica u EU tu se misli na zatvaranje spoljnih granica, ja te stvari ne bih upoređivao – naveo je ministar.

On je rekao da je situacija sa koronavirusom teška, kako u medicinskom, tako i u ekonomskom dijelu.

Prema njegovim riječima, rezultati odluke donijete prethodne sedmice biće vidljivije u narednom periodu.

Predstavnici IJZ-a su, kako kaže, prirodno pobornici najstrožih mjera.

– Ministarka zdravlja pokušava da nađe malo blažu mjeru u kontekstu situacije. Svi sagledavamo stvari na najbolji mogući način – dodao je Milatović.

On je istakao da je Crna Gora na neki način u lokadaunu. Kako kaže, usljed dodatnog zaključavanja, jedan dio naše privrede neće preživjeti.

– Kad je u pitanju budžetska podrška, možemo trenutno da istrpimo. Naša privreda je poprilično iscrpljenja. Usljed dodatnog zaključavanja, jedan dio naše privrede neće preživjeti. Naša ekonomska baza se smanjuje, nezaposlenost se povećava – naglasio je Milatović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije