Povežite se sa nama

Društvo

MILJANIĆ: “Odgovorni za ubistvo u Rožajama neće biti pošteđeni”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Niko od odgovornih iz policije neće biti pošteđen ukoliko se utvrdi da je bilo propusta u slučaju ubistva ispred Osnovnog suda u Rožajama koje se dogodilo prije dva dana. To je u Jutarnjem programu kazao državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zoran Miljanić. Ipak, smara da su službenici UP uradili sve što je u njihovoj moći

Kazao je da se događaj u Rožajama u kom je ubijen dvadesetpetogodišnji mladić ispred Osnovnog suda mogao predvidjeti i bio je predviđen.

Napomenuo je da se u oktobru među porodicama desio isti sukob koji je rezultirao tjelesnim povredama i da je policija tada pravovremeno ragovala.

“Što se tiče policije ona je tada procesuirala sve učesnike. Koliko je policija preduzela mjere govori o tome da je na dan suđenja oduzeto vatreno i hladno oružje jednom od članova porodica. Policija je dakle preduzela sve da do ovakvog ishoda ne dođe. Prilikom pretresa jednog od članova porodica oduzet je pištolj i oružje na ulasku na suđenje”, kazao je on

Objašnjava da se sve ostalo dogodilo ispred suda kada je došlo do sukoba porodica, policija intervenisala, ali osoba koja tu nije bila kao svjedok, izašla je iz ugostiteljskog objekta i upotrijebila vatreno oružje.

“Nažalost došlo je do tragične posljedice, ubistva i ranjavanja policajca”, kazao je Miljanić.

Smatra da je intervencijom  i hapšenje svih učesnika, policija učinila sve što se moglo učiiniti.

“Da li je mogla da spriječi kompletan slučaj, možda je mogla. Policija ne može u svakom trenutku znati šta se može dogoditi. Ona je sprovela svoj operativni plan do kraja”, kazao je Miljanić.

Kako je dodao, kao odgovoran menadžment ispitače sve okolnosti, da li se mogao spriječiti takav događaj, kako ne bi došlo do ubistva.

“U slučaju da se utvrdi odgovorsnost odgovornog kadra on će biti procesuiran. Nećemo nikoga poštedjeti iz naših redova ako postoji i jedna okolnost da se ovaj događaj mogao spriječiti”, kazao je on.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije