Connect with us

Društvo

MILJANIĆ: Snimci napada na Sadikovića montirani u poslovnici banke

Published

on

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zoran Miljanić kazao je da je nesumnjivo utvrđeno da su snimci koji su se pojavili nakon napada na novinara Seada Sadikovića montirani i da će se utvrditi kako su dospjeli u javnost.

Miljanić je rekao i da policija tvrdi da nema autentičan snimak, već da su dobili onaj na kom nedostaje desetak sekundi.

Odgovarajući na pitanja kazao je da je snimak montiran u poslovnici banke u Bijelom Polju, čije su nadzorne kamere zabilježile incident.

Miljanić pristustvuje sjednici Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama napada na novinare.

Dodao je da misli da će Komisija uspjeti da dobije sve podatke, i upozorio “sve one koji mašu zastavama, jednim ili drugim, da ništa dobro neće donijeti Crnoj Gori”.

Miljanić je rekao i da se neće zaboraviti nijedan napad na novinare, a naročito ne ubistvo Duška Jovanovića.

“Komisija je već dobila nove informacije u tom slučaju”, kazao je on.

Mihailo Jovović, koji je predložen da predsjednika Komisije, kazao je da sjednici prisustvuje i Sadiković, sa kojim razgovaraju o onome što se desilo i da su dobili neke informacije od policije.

On je istakao da je postalo uobičajeno da se napadi na novinare dešavaju, a i da se ne rješavaju ili da se traljavo rješavaju.

“Što je nedopustivo u demokratskim zemljama”, kazao je on.

Jovović je rekao da je nedopustivo da kolege novinari, pa čak i neki advokati, govore da Sadiković nije napadnut zato što je novinar već zato što je prelazio ulicu.

On je istakao da nije napadnut samo Sadiković već i Jelena Jovanović, novinarka “Vijesti”.

“Komisija ne čeka da se završe istrage jer u tekućim slučajevima ne bi imala nikakvu ulogu. Od samog početka rada Komisija tako radi… Ako bi čekali da se završi istraga, mislim da bi u tom slučaju bilo kasno”,kazao je Jovović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije