Connect with us

Društvo

MINISTARKA ZDRAVLJA: Predložila sam veće plate ljekarima i medicinarima

Published

on

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović inicirala je povećanje zarada svim zdravstvenim radnicima, saopšteno je danas.

“Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović zahtijeva povećanje zarada svim zdravstvenim radnicima, a ne samo ljekarima”, navode iz Ministarstva zdravlja.

Ona je, kako kažu, 1. marta uputila mišljenje Ministarstvu finansija i socijalno staranja, na čijem je čelu Milojko Spajić.

“U proceduri se nalaze Predlog zakona o dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, čiji predlagač je dr Branka Bošnjak, potpredsjednica Skupštine Crne Gore i Predlog Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, čiji predlagač je Sindikat doktora medicine Crne Gore.

Kao resorno Ministarstvo zdravlja veoma smo zainteresovani za povećanje zarada zdravstvenih radnika, cijeneći težinu i odgovornost njihovog rada, što je posebno došlo do izražaja u vremenu pandemije zarazne bolesti COVID-19”, navodi se u dopisu

Brižljivo smo razmotrili oba predloga, kako se navodi, koji tretiraju samo povećanje zarada doktora medicine, a Ministarstvo zdravlja je mišljenja da povećanjem treba obuhvatiti sve zdravstvene radnike, a ne samo doktore medicine.

Vlada je, međutim, juče u Mišljenju navela da nema 23,5 miliona eura koliko treba za povećanje plate ljekarima i profesorima.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije