Connect with us

Društvo

MINISTARSTVO: Drašković angažovana kao ekspert u postupku primopredaje bivših resora

Published

on

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta reagovali su na objavu Pobjede da su čelnica tog resora Vesna Bratić i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović angažovale lažnu državnu revizorku Slavicu Drašković, kazavši da su angažovali “finansijskog stručnjaka sa odgovarajućim sertifikatima i licencama kao člana ekspertskog tima u postupku primopredaje bivših resora”.

Članovi ekspertskog tima su, kako su dodali, advokati, ekonomisti, univerzitetski profesori iz različitih oblasti i drugi istaknuti stručnjaci sa referencama.

Članovi ekspertskog tima su, kako su dodali, advokati, ekonomisti, univerzitetski profesori iz različitih oblasti i drugi istaknuti stručnjaci sa referencama.

– Ekspertize Drašković već su pokazale indicije koje činjenicno dokazuju da se državnom imovinom postupalo nedomaćinski i neetično – navedeno je u reagovanju.

Ministarstvo ističe da će se “dalje provjere nesmetano obavljati ne bi li se kompletno finansijsko poslovanje stavilo pod kontrolu i time zaštitila državna imovina kao i budžet Crne Gore”.

Iz Državne revizorske institucije ranije su kazali da se određena lica, koja nijesu zaposlena u toj ustanovi, potpisuju u službenoj korespodenciji kao državni revizor, na što, shodno Zakonu o DRI, nemaju pravo.

Iz Ministarstva zdravlja su u reagovanju naveli da nisu izdali ovlašćenje niti sklopilu ugovor po kome lica u ugovoru vrše poslove državne revizije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije