Connect with us

Društvo

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE: Novinarke i novinari treba da budu zaštićeni

Published

on

Novinarke i novinari treba da budu zaštićeni, da svoj posao mogu da rade potpuno slobodno i nesmetano, saopštilo je Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

Iz tog resora su osudili jučerašnji napad na glavnog i odgovornog urednika „Monitora“, Esada Kočana, i pozvali nadležne organe da u najkraćem roku utvrde sve okolnosti tog napada i kazne počinioca.

„Izražavamo žaljenje povodom ovog i svih nedavnih napada na predstavnike medija i osuđujemo svaki čin nasilja u ovoj i svakoj sferi našeg društva“, kazali su iz Ministarstva.

Oni su podsjetili da je ministarka Tamara Srzentić pokrenula međuresorske konsultacije u Vladi, na inicijativu Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope, o dodjeli statusa službenog lica novinarkama i novinarima u Crnoj Gori.

“Novinarke i novinari treba da budu zaštićeni da svoj posao mogu da rade potpuno slobodno i nesmetano u ambijentu u kojem će se afirmisati puna sloboda izražavanja i profesionalno novinarstvo“, naglasili su iz Ministarstva.

Oni su pozvali sve medije, medijske asocijacije i organizacije civilnog društva, da im se, kroz Kontinuirani dijalog sa medijima, koji su pokrenuli premijer Zdravko Krivokapić i Srzentić, pridruže u rješavanju tih problema.

„Kao i svih drugih pitanja koja opterećuju rad medijske zajednice i doprinose unapređenju uslova za rad medija, njihove bezbjednosti i sigurnosti“, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije