Povežite se sa nama

Društvo

MINISTARSTVO PROSVJETE: Krivična protiv Čirgića i učesnika skupa

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta osudilo je današnja dešavanja na nenajavljenom skupu u organizaciji Fakulteta za crnogorski jezik i književnost i najavilo da će podnijeti krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu protiv dekana Adnana Čirgića i drugih okupljenih u cilju utvrđivanja njihove odgovornosti.

– Grupa lica predvođena dekanom pomenutog fakulteta, Adnanom Čirgićem, izvršila je upad u prostorije resora za kulturu na Cetinju sa namjerom da izazovu incidente. Okupljeni su, uz pjevanje skaradnih pjesama i neprimjereno skandiranje zasuli kamenicama ovu instituciju, vrijeđajući i zastrašujući zaposlene, uz očigledno nepoštovanje epidemioloških mjera. Nakon verbalnog napada uslijedio je protivpravni upad u prostorije Ministarstva, ustanovu koja ima status kulturnog dobra od nacionalnog značaja. Ovakvo ponašanje nedostojno akademske zajednice necivilizacijski je čin i predstavlja neprimjeren napad na državne institucije – kazali su u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Napominju da je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima uredno izmirilo zarade zaposlenima na ovom Fakultetu, te da dekan FCJК svjesno obmanjuje javnost iznoseći neistine na račun tog resora, “pritom tvrdeći da se planira ukidanje ovog fakulteta”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije