Connect with us

COVID-19

MINISTARSTVO: Rano za kraj epidemije, maske i dalje ostaju

Published

on

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da još ne postoje uslovi da se ukine nošenje maski i proglasi kraj epidemije virusa korona, jer za to trenutno ne postoje uslovi.

Naglašavaju da su pripravni zbog novih sojeva virusa, jer pojedine zemlje ne popuštaju epidemiološke mjere.

Podsjećamo, u Crnoj Gori su juče od posljedica virusa korona oboljela još 24 građanina.

“Profesionalna tijela koja funkcionišu pod okriljem Ministarstva zdravlja svakodnevno prate i analiziraju situaciju na terenu, ne samo kod nas, u zemlji, već i u regionu i svijetu. Bili bismo najsrećniji kada bismo poskidali maske i kad bi ukinuli obavezu držanja odstojanja, međutim, uslovi za to trenutno ne postoje. Crnu Goru, u kojoj je trenutno oko 400 inficiranih virusom korona, ne možemo posmatrati izolovano”, kazali su Danu iz Ministarstva zdravlja.

Uprkos tome što je epidemiološka situacija sve bolja, kako su kazali, pripravni su, “između ostalog, i zbog novih varijanti virusa zbog čije prijetnje je npr. Ujedinjeno Kraljevstvo odložilo popuštanje mjera”.

Na pitanje koje kriterijume treba ispuniti za proglašenje kraja epidemije, iz ministarstva su odgovorilii da je o tome rano govoriti.

“Naravno da je rano govoriti o proglašenju kraja pandemije. Crna Gora će se, kada se steknu uslovi za to, voditi najvišim svjetskim standardima tim povodom. Odluke o proglašavanju kraja epidemije variraju od države do države i zavise od više činilaca”, kazali su iz ministarstva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije