Povežite se sa nama

Društvo

MINISTARSTVO ZDRAVLJA SAVJETUJE: Kako da glasaju Nikšićani koji žive u drugim gradovima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Građani koji imaju pravo glasa u Nikšiću, a žive u drugim gradovima moći će da ostvare svoje biračko pravo tako što će prilikom putovanja do Nikšića morati kod sebe da imaju poziv za glasanje, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

“U susret predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću, Ministarstvo zdravlja obavještava građane, koji su upisani u birački spisak Opštine Nikšić, a borave u drugim mjestima, da će im putovanje biti omogućeno na osnovu Obavještenja Ministarstva unutrašnjih poslova o održavanju lokalnih izbora, kojim se birač obavještava o biračkom mjestu na kome ostvaruje biračko pravo”, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.
Takođe, naglašavaju da će Ministarstvo zdravlja donijeti posebnu naredbu o preduzimanju mjera radi suzbijanja i sprječavanja prenošenja novog koronavirusa, tokom sprovođenja izbora odbornika u Skupštini opštine Nikšić 14. marta 2021. godine, kao i ostvarivanja biračkog prava.
Juče se našoj redakciji obratio Nikšićanin Budo B. koji već godinama živi na teritoriji opštine Kolašin. Zna da će lako stići do Nikšića, ali nije mogao da sazna kako se može vratiti nakon što glasa. Informaciju o tome, kaže, nije mogao dobiti ni u nikšičkoj policiji, ni u Opštinskoj izbornoj komisiji, ni u partiji za koju će na izborima glasati. Poziv za glasanje, kaže, nije dobio.
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije