Connect with us

Društvo

MSS: Obavjestićemo međunarodnu zajednicu o pritiscima aktuelne vlasti na medije

Published

on

Medijski savjet za samoregulaciju (MSS) najoštrije osuđuje najnovije napade na novinarku Tamaru Nikčević i javni servis Radio-televizije Crne Gore (RTCG), a posebno je zabrinjavajuće što ti napadi dolaze od partija na vlasti i političara koji zauzimaju visoko mjesto u Vladi Crne Gore, saopšteno je iz te organizacije.

“Poslije brojnih napada na novinare i medije poslije poslednjih izbora sada je više nego očigledno da nova vlast ne razumije osnovne principe slobode medija i slobode izražavanja. Sada je više nego jasno da nova vlast ne želi da toleriše nikakvo različito mišljenje i da će se truditi da ostvari potpunu kontrolu svih medija u Crnoj Gori. Brojne uvrede, prijetne i zastrašivanja, kao i krivične prijave protiv neistomišljenika, koje su izrečene i podnijete poslednjih mjeseci najbolje svjedoče da je sloboda izražavanja u Crnoj Gori na velikim iskušenjima i da prijeti dalje urušavanje osnovnih sloboda u našem društvu”, poručuju iz MSS-a.

Ističu da proces evropskih integracija nije na listi prioriteta nove Vlade, te da će obavijestiti sve međunarodne novinarske i medijske organizacije o pritisima na medije od aktuelne vlasti.

“Više nego jasno da novu vlast ne interesuju nikakve evropske integracije, a kamoli poglavlja koja se bave ljudskim pravima u koje i spada sloboda izražavanja. Medijski savjet za samoregulaciju će obavijestiti sve međunarodne novinarske i medijske organizacije o svim pritiscima na medije od strane aktuelnih vlasti u Crnoj Gori”, saopštili su iz MSS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije