Connect with us

Društvo

MUP: Imamo podršku stranaca za rasvjetljavanje napada na novinare

Published

on

“Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo je čvrsta obećanja partnera iz međunarodne zajednice da će, u cilju rasvjetljavanja napada na novinare i procesuiranja izvršilaca i nalogodavaca, imati ekspertsku i materijalnu podršku, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se navodi da su im dostavljeni predlozi za članove nove Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

-“Komisiju će činiti predstavnici Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Tužilaštva, relevantnih medija i medijskih asocijacija, kao i iz NVO sektora. Nova komisija biće konstituisana nakon što njene članove i predsjednika imenuje Vlada”, naveli su u MUP-u.

Podsjećaju da je za predsjednika postojeće komisije Vlada imenovala Mihaila Jovovića, programskog direktora Vijesti, nakon što je ostavku podnio Nikola Marković, bivši zamjenik glavnog i odgovornog urednika Dana.

“U cilju jačanja ingerencija i efikasnijeg rada, pred članovima nove Komisije naći će se predlog izmjene Statuta”, zaključeno je iz MUP-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije