Connect with us

Društvo

MUP UPOZORAVA: Opreznost zbog poplava, situacija trenutno stabilna

Published

on

Foto: RTCG

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) upozorilo je građane na mogućnost poplava, zbog obilne kiše koja je padala prethodnih dana, te najavljenih padavina za danas i sjutra. Zato ih poziva da prate situaciju i poštuju preporuke nadležnih službi i organa.

Iz Direktorata kažu da je trenutna situacija u zemlji stabilna.

“Međutim, zbog obilne kiše koja je padala prethodnih dana i najavljenih padavina za nedjelju i ponedjeljak u vidu obilne kiše i topljenja snijega, u područjima sa povećanim rizikom od poplava moguće je komplikovanje stanja na terenu. Dakle, na ovim područjima postoji potencijalna opasnost od poplava, te  pozivamo građane da prate situaciju i poštuju preporuke nadležnih službi i organa”, navodi se u saopštenju.

Kompletan sistem zaštite i spašavanja će narednih dana biti u stanju pune pripravnosti kako bi pravovremeno i efikasno reagovao u odnosu na razvoj situacije na terenu.

“Pod pažnjom će biti cijelo područje Crne Gore, a posebno dio tzv. jadranskog sliva (Zeta, Morača), područje oko Skadarskog jezera i rijeke Bojane”, kazali su iz MUP-a.

Na osnovu komunikacije sa partnerskim službama iz Albanije koja se odvijala prethodnih dana, obaviješteni su o ispuštanju vode iz hidroelektrana na Drimu, od kojih značajno zavisi vodostaj Skadarskog jezera i rijeke Bojane.

“Komunikacija će se nastaviti i narednih dana, i u slučaju potrebe građani će biti pravovremeno obaviješteni o količini ispuštene vode.Podsjećamo građane da informacije o stanju na terenu i o postupanju u najavljenoj situaciji mogu dobiti na brojeve: 112 – OKC Direktorata za vanredne situacije MUP-a i 123 – opštinske službe zaštite i spašavanja”, zaključili su iz MUP-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije