Connect with us

Društvo

NA OSTRVU SVETI NIKOLA: Šinavatra bi da legalizuje divlju gradnju

Published

on

Podgorička kompanija Global TS Montenegro, Taksina Šinavatre, tražila je od Opštine Budva legalizaciju na divlje izgrađene prizemne zgrade na ostrvu Sveti Nikola

Zahtjevom, u koji su Vijesti imale uvid, podnsenom opštinskom Sekretarijatu za urbanizam i održivi razvoj, traži se legalizacija poslovnih prostora ukupne bruto površine od oko 350 kvadratnih metara, odnosno 300 kvadrata neto.

Kako se navodi, objekti su „na crno“ izgrađeni 2007. godine, useljeni su i za njih se plaća porez na nepokretnosti. Iz kompanije su naveli i da će naknadno dostaviti ovjereni geodetski elaborat i prateću dokumentaciju.

Riječ je o jednom od skoro pet hiljada zahtjeva za legalizaciju koji su u protekle tri godine dostavljeni Opštini Budva.

Firma naturalizovanog Crnogorca, čije bogatstvo Foerbs procjenjuje na više od milijardu, u aprilu 2017. godine je zaključila kupoprodajni ugovor sa podgoričkim San investmentsom, kontroverznog biznismena iz Srbije, Stanka Subotića, čime je postala vlasnik 37 hiljada kvadratnih metara zemljišta na ostrvu Sveti Nikola. Na zemljištu su bez dozvole već bile izgrađene kamene prizemne zgrade.

Šinavatra, koji je bivši tajlandski premijer, platio je atraktivni komad zemljišta na ostrvu 24 miliona EUR.

Divlje objekte na zemljištu je gradio prethodni vlasnik, beogradski biznismen i nekadašnji političar JUL-a, Nenad Đorđević, koji je 2007. godine prodao dio ostrva Subotiću.

On je tvrdio da je to uradio zbog opstrukcije državnih organa koji mu nijesu dozvolili da realizuje navodno ambiciozne planove na ostrvu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije